9 passos per millorar el SEO web


Descobreix els 9 passos per millorar el SEO web. Com bé diuen els savis, les coses bones de la vida requereixen temps i paciència. Així ho requereix una estratègia SEO. És un procés que necessita molta cura, constància, instrucció i perseverança. Si continues llegint, coneixeràs els 9 passos per millorar el SEO web.

Què és el posicionament SEO?

Primer de tot, és necessari posar-os una mica en context. El Search Engine Optimization (SEO) té la funció de fer que la teva pàgina web sigui més visible i tingui major presència en els buscadors web.

Des de fa ja forces anys, comptar amb una estratègia SEO, s’ha convertit en un imprescindible per a poder gaudir d’un bon posicionament web i garantir l’èxit del desenvolupament de l’empresa

Cada dia, hi ha una major presència online, i això requereix diferenciar-se de la competència per aconseguir l’èxit. Això s’obté a través d’accions de marketing online, que ajuden a potenciar la marca davant de la competència.

Si vols que una agència de marketing digital especialitzada t’ajudi en aquest procés, @additiudigital és la millor opció.

Principal objectiu SEO

De manera molt resumida, has de tenir clar que la idea principal, és que la teva web apareix en la primera pàgina de cerca dels navegadors més coneguts, com per exemple: Google Chrome, Safari, Explora, etc. Això t’obre un ventall de possibilitats de ser visitat i escollit pel públic.

Estratègia SEO

Per tant, si tens una pàgina web amb un baix flux de visites, possiblement és perquè has de treballar una estratègia de posicionament SEO. 

Seguidament, us explicarem de manera senzilla 9 passos per una estratègia SEO d’èxit per tal que aconsegueixis posicionar-te pròximament en les primeres posicions de Google.

Ara bé, si ho veus molt complicat per a tu, també ho pots deixar en les nostres mans!

9 passos per millor el SEO web

Estableix el teu públic objectiu acord amb el teu negoci

Abans de continuar avançant, tens clar què és el públic objectiu?

El públic objectiu és el grup de persones al qual està adreçada una marca, producte o campanya. En altres paraules, són persones que busquen allò que una empresa ofereix. Tenir una bona definició del nostre públic és fonamental per a garantir l’èxit de la nostra estratègia SEO. Aquesta descripció ha de contenir informació com: sexe i edat, estil de vida, nivell econòmic, personalitat, necessitats, objectius, ubicació geogràfica, etc.

Tota aquesta informació ens ajudarà a prendre les millors decisions, com per exemple, quin és el contingut més adequat o bé quin llenguatge utilitzarem per a comunicar-nos.

2. Identifica les paraules clau. Selecció de les millors paraules pel posicionament web.

La recerca de paraules clau, també conegudes com a keywords, és un dels passos clau per a aconseguir una estratègia SEO d’èxit.

Han de ser paraules relacionades amb els conceptes o temàtiques que volem destacar de la nostra marca. Pots fer servir eines com Ahrefs (https://ahrefs.com/es/keyword-generator) que ajuden a identificar les paraules o frases més buscades pels usuaris.

Important: de poc et servirà fer una bona selecció de paraules clau si no les inclous en els textos, l’URL, etiquetes i en les metadescripcions. 

3. Analitza la competència

El tercer tip és imprescindible, has de conèixer i estudiar quines són les empreses que tenen major presència de cerca on tu vols aparèixer.

Una eina que et pot ajudar és Screaming Frog (https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/), aquesta et permet conèixer quines són les paraules que utilitza la teva competència per a posicionar-se.

Si vols que nosaltres realitzem els 9 passos per millorar el SEO web a la teva empresa:

4. Cuida la redacció del text

El text ha de ser adequat a la temàtica i al llarg d’aquest, sempre hem d’anar afegint les paraules clau que hem seleccionat.

L’aparició de les keywords han de tenir suficient presència com per posicionar el text, però tampoc ens podem passar perquè si no la lectura deixarà de ser orgànica, ja que el text es veurà molt forçat. 

S’aconsella que la densitat ideal de paraules clau ha d’estar entre el 1% i el 2% amb relació a les paraules totals del text.

5. Treballa les imatges

Per a garantir l’èxit, tota la teva web ha d’estar treballada per a assolir el millor SEO, incloent les imatges. 

Segur que t’estàs preguntant… I com ho faig?.

No et preocupis, aquest no és precisament, un dels passos més complicats! Quan pengis imatges a la web, assegurat de possar-lis el nom correcte. Per exemple, si la imatge és sobre una bossa de roba reutilitzable, el nom correcte de l’arxiu seria el següent: “bossa-roba-reutilitzables.jpg”. Això serveix per indicar-li a Google sobre de què tracta la imatge. 

Un altre factor que has de tenir en compte, és la mida de les imatges. El temps de càrrega de la teva pàgina web també és important a l’hora del posicionament web.

6. Arregla els enllaços trencats

Un error que no ens podem permetre, és que la nostra pàgina web contingui enllaços trencats, que ens portin a pàgines d’error 404

El més probable, és que si l’usuari que es troba amb enllaços trencats dins de la nostra web, senti desconfiança i no vulgui continuar navegant  en la teva web. Això ens saboteja el nostre posicionament SEO, ja que Google interpreta que si els usuaris passen poc temps a la teva web és perquè no estàs oferint una bona experiència d’usuari.

Si vols que nosaltres realitzem els 9 passos per millorar el SEO web a la teva empresa:

7. Fes ús enllaços propis

Aprofita enllaços interns per prolongar el temps de navegació dels teus usuaris dins de la web. Com ho fem? Doncs, molt fàcil, posant buttons actions per tal que el lector vagi d’una pàgina a una altra de la teva pròpia web.

Aquest tip és molt útil i s’utilitza molt, sobretot, en la redacció de post de blog o de portfoli.

8. Enforteix el teu contingut. Ha de ser útil, original i creatiu

Sabem que no tots som uns escriptors de renom i què no és tasca fàcil, però hem de esprémer al màxim tot el nostre potencial per a generar contingut útil, original i creatiu.

Això et serveix per diferenciar-te de la competència, però també per fidelitzar a un grup d’usuaris.

Has de tenir en compte, que l’extensió del teu text també és important pel posicionament SEO. El text ha de tenir un mínim de 500 caràcters per tal de tenir un millor resultat SEO.
Si vols que nosaltres realitzem els 9 passos per millorar el SEO web a la teva empresa:

9. URL i metadescripció. Utilitza les paraules clau de forma breu i concisa

El posicionament SEO a Google dependrà en gran mesura de la disposició de les nostres URLs. Com més fàcil us ho posem a Google perquè rastregi les nostres pàgines, molt millor. Per això és important, aplicar URLs amigables en totes i cada una de les pàgines de la nostra web.Aquestes han d’incloure les paraules clau de cada una de les pàgines. Per exemple, si el nostre post de blog tracta sobre “9 consells per potenciar el highlights d’Instagram, l’URL hauria de ser de la següent manera: https://additiu.com/9-concells-per-potenciar-els-highlights-dinstagram/

Conclusió

Per acabar, recordar els últims tres passos, els quals són igual o més important que els anteriors.  Una estratègia de posicionament web és una tasca que requereix temps, dedicació i sobretot, de paciència. No pots esperar grans resultats si no apliques els requeriments anteriors. 

Confia en el treball realitzat i continua amb el procés, arribarà un dia que obtindràs la teva recompensa!

Vols que apliquem els 9 passos per millorar el SEO web a la teva empresa?

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos