Estratègia Xarxes Socials | Clockio


Estratègia Xarxes Socials | Clockio

Hola, hola👋🏼! Avui torno pel portfoli amb un dels posts que més m’agraden😍: com fer una bona Estratègia Xarxes Socials!

Tant si tens una empresa que està començant a vendre’s per les xarxes com si ja fa temps que formes part d’elles, estigues molt atent, perquè aquests consells segur que et són de molta utilitat!

Us volem explicar com hem dut a terme l’estratègia de Xarxes Socials per a Clockio, un dels casos d’èxit🔝 d’Additiu Digital.

👉🏼 Primer de tot, has de ser conscient de que portar les xarxes socials de manera seria i professional, requereix el seu temps. Si creus que no disposes del temps necessari, una bona opció és contractar a una agència de màrqueting digital perquè ho faci per tu. 

Si vols que @additiudigital faci la feina per tu, fes clic al següent enllaç:

Clockio

Abans de començar amb  l’estratègia de Xarxes Socials per a Clockio, et volem posar al dia sobre l’empresa. Has de saber que és una 📲 App de control horari ⏰ per empreses, ajuntaments i entitats.

Un software que uneix la gestió del temps, la gestió del teu equip i la gestió de projectes. Des de qualsevol dispositiu i en qualsevol moment. Tot això mentre compleixes la llei vigent al 💯%. A més inclou un munt d’extres més com la gestió d’horaris i torns,  el control de les hores extres, les sol·licituds de les vacances, la gestió de gastos de cada un dels treballadors (gasolina, dita, allotjaments, etc.) i et permet compartir documents entre els membres de l’equip.

Utilitzar l’Instagram com a estratègia de marketing

El dia d’avui, fer servir l’Instagram com a part de l’estratègia de marketing digital, és necessari i 100% efectiu. Ja que és una de les xxss més utilitzades i que per tant, et donarà molta visibilitat👀. 

Però has de tenir clara una cosa: no tinguis por als canvis✨! Malgrat que sempre has de procurar ser fidel a la imatge corporativa de la teva empresa, no tinguis por, en anar fent canvis en el disseny del teu feed. No és aconsellable estancar-se en un mateix disseny any darrere any. 

Has d’entendre el feed d’Instagram com un aparador virtual🤩 on els consumidors poden observar i conèixer els productes/serveis que ofereixes.

Així doncs, creiem que et pot ser interessant que t’expliquem com hem renovat, millorat i posat al dia el feed d’Instagram per a @clockionet

Ara bé, també pots escollir que @additiudigital ho faci tot per tu.

Estratègia de xarxes socials

Si creus que el feed d’Instagram de la teva empresa ja ha quedat antiquat🥱 i que necessita un canvi i una millora, no et preocupis, nosaltres t’ensenyem com fer-ho i de la millor manera: a través d’un exemple!

Nosaltres, ens dediquem a ajudar a les empreses a replantejar el contingut dels seus feeds i a millorar el seu rendiment. Un dels nostres últims projectes ha estat per a “Clockio” (@clockionet).

Estratègia xarxes socials per a Clockio

Ara sí, hem arribat al kit de la qüestió, anem a desvelar quins han estat els punts que hem treballat per aconseguir un nou disseny més atractiu i competitiu per a @clockionet 💚.

Per posar-vos en context, com sempre m’agrada fer, us mostro l’abans i el després:

(Abans)
(Ara)

                          

#Pas 1: Anàlisi d’auditoria i detecció d’errors

El primer pas, a vegades ens pot semblar una mica complicat, ja que es tracta de detectar els errors i identificar allò que volem renovar del nostre feed. 

De l’anàlisi exhaustiva que vam fer en el feed de @clockionet, vam treure les següents conclusions👇🏼:

  • Molt de text en les imatges: Instagram és una xarxa visual, per això en els posts ha de predominar la imatge i no el text. El text l’hem de deixar per al copy.
  •  Utilització de la tipografia en diferents mides:  la tipografia utilitzada és correcte, és de fàcil lectura i encaixar amb la filosofia i la imatge corporativa de la teva empresa. Però el que no pot ser és que en cada publicació, aquesta sigui de diferents mides, s’ha d’establir una taula de mides per títols, subtítols i paràgrafs. 
  • Poc ús de la fotografia: Com bé hem comentat anteriorment, estem parlant d’una xarxa visual, i la fotografia ha d’estar present. Està bé, fer creativitats gràfiques, però no convertir-les en l’únic contingut visual. Lo ideal seria fer una combinació de les dues.
  • No feedback: no es busca la participació del públic. Generar preguntes, fer enquestes, generar debats, etc. T’ajuda a apropar-te a l’usuari i crear una xarxa de seguidors fidels.
  • Saturació del color corporatiu: l’ús repetitiu de degradats i amb colors diversos, pot ser cansat per a la vista. La millor opció és que escullis els quatre/cinc  que s’ajustin més a la teva identitat corporativa i estableix una paleta cromàtica. Juga amb ella a l’hora de crear els teus propers posts i veuràs un canvi espectacular. 

Continua llegint, en el proper pas t’expliquem una mica més!

#Pas 2: Limitació de la paleta cromàtica

Com bé us hem explicat en el pas anterior, si en el teu feed predominen més de quatre/cinc colors, és moment d’acotar la paleta de colors, recorda: en un feed d’Instagram quasi sempre menys és més. 

En el cas de @clockionet, s’ha establert una paleta cromàtica simple, formada pel color corporatiu de la marca, un gris claret, el blanc i el negre. Bàsicament, hem optat per eliminar el blau i els degradats.

🟢 El millor consell, en aquest cas, és jugar amb el color corporatiu de la marca. Fer que els colors escollits estiguin present tant en les fotografies, vídeos, pàgina web, etc.

Nosaltres pensem per  a tu l’estratègia de Xarxes Socials per a la teva empresa!

#Pas 3: Combinació de la fotografia i imatge gràfica

Per tal de donar un punt creatiu i professionalitat al teu feed, la millor opció és optar per combinar la fotografia i creativitats gràfiques✔️

Aquesta elecció dona personalitat i professionalitat al feed.

Continua llegint per descobrir tota l’Estratègia Xarxes Socials per a Clockio.

#Pas 4: Copys elaborats i treballats

En el cas que el perfil de la teva empresa no et permeti jugar amb fotografies espectaculars de postes de sol, natura o platges, com és en el cas de @clockionet (ja que no ens oblidem de que es tracta d’una empresa que ofereix uns serveis per a les diferents empreses). 

Aleshores, has de cuidar i mimar més els textos de les publicacions, també coneguts com a “copys”✍🏼 són una eina poderosa🔥 que pot determinar l’èxit d’un post i que t’ajudarà a aconseguir l’Engagement que tant desitges.

També pots jugar amb afegir textos a les imatges, per donar un petit titular sobre de que tracta el contingut de la publicació.

A @clockionet intentem que els textos sempre aportin informació interessant pels diferents empresaris, per tal d’informar-los de les novetats i de tots els avantatges que ofereix la App.

Nosaltres pensem per  a tu l’estratègia de Xarxes Socials per a la teva empresa:

#Pas 5: Modifica la presentació del teu feed

Per tal de donar dinamisme al contingut del teu feed. Pots anar jugant i variant la forma de penjar el contingut. Hi ha diverses maneres d’organitzar el feed d’Instagram, en el nostre post d’Instagram t’ensenyem quines són les nostres preferides:

Per a @clockionet hem escollit penjar el contingut de manera homogènia, sense un ordre estricta, però sempre cuidant l’harmonia estètica. Però de tant en tant, ens agrada jugar amb línies de contingut horitzontal. És com si cada línia horitzontal fos l’oportunitat de mostrar una temàtica exclusiva de la teva empresa.

Et mostrem un exemple👇🏼:

 

Continua  llegint per descobrir tota l’Estratègia Xarxes Socials per a Clockio.

#Pas 6: Aprofita les dates especials

Tenir en compte les dates especials, és un recurs que funciona molt bé amb un objectiu de venda. Ens pot ser útil per promocionar x productes i en el cas de @clockionet per crear comunitat amb els seus seguidors.

Conclusions finals

Com podeu haver vist, aconseguir un feet d’Instagram atractiu i funcional no és tan difícil com sembla. Requereix treball i dedicació. Per començar, pots recopilar els nostres consells i aplicar-los al teu perfil. Ara bé, si no tens el temps suficient o ho veus molt complicat per a tu, nosaltres pensem per  a tu l’estratègia de Xarxes Socials per a la teva empresa!

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos