Quins avantatges té el marketing digital local?


En el context en què les xarxes socials i internet s’han convertit en elements imprescindibles de la nostra vida quotidiana, qualsevol empresa s’enfronta al repte d’adaptar-se a les noves tendències. A més de trobar la manera d’arribar al seu públic objectiu de manera efectiva. En aquest sentit, el marketing digital emergeix com una eina indispensable per a aconseguir visibilitat, captar clients potencials i impulsar el creixement del negoci.

No obstant això, dins del marketing digital existeixen dues grans branques que ofereixen enfocaments i beneficis diferents: el marketing digital local i el global. A continuació, ens centrarem en el marketing digital local. En aquest article, explorarem en profunditat les seves característiques, avantatges i com pot ajudar les empreses a aconseguir l’èxit en l’era digital.

El marketing digital local té un públic objectiu més precís

  El marketing digital local se centra en un públic objectiu geogràficament definit. Així es permet a les empreses dirigir les seves campanyes a persones que es troben a prop del seu negoci físic o que mostren interès en la seva zona de servei. El que significa que els anuncis tenen més probabilitats de ser vistos per persones que realment estan interessades en el que l’empresa ofereix. Fet que augmerà la probabilitat de conversions i vendes.

  En canvi, el marketing digital global pot tenir un públic objectiu més ampli i dispers, el que pot dificultar la identificació dels clients potencials més rellevants. Això pot traduir-se en un malbaratament de recursos i un menor retorn de la inversió (ROI).

  Resultats més mesurables

   El marketing digital local ofereix dades precises sobre el rendiment de les campanyes. Les empreses poden fer un seguiment de mètriques com ara les impressions, els clics, les trucades telefòniques i les visites a la botiga. Aquesta informació valuosa pot ser utilitzada per a optimitzar les campanyes en temps real i maximitzar el ROI.

   En el cas del marketing digital global, pot ser més difícil mesurar els resultats de manera precisa, ja que el públic objectiu és més ampli i les conversions poden provenir de diverses fonts. Això pot dificultar la determinació de l’eficàcia de les campanyes i la presa de decisions basades en dades.

   Costos més baixos

    El marketing digital local pot ser una opció més econòmica per a les petites empreses que tenen un pressupost limitat. És a dir que les campanyes poden ser dirigides a un públic objectiu més petit i a plataformes locals que solen tenir costos inferiors.

    En comparació, el màrqueting digital global pot ser més costós, ja que requereix arribar a un públic més ampli i pot implicar l’ús de plataformes més populars amb costos més elevats.

    Fidelització del client

     El marketing digital local també pot ajudar les empreses a crear relacions més sòlides amb els seus clients locals. I això es pot aconseguir mitjançant la interacció amb els clients a les xarxes socials, l’enviament de correus electrònics personalitzats i l’oferiment de promocions exclusives.

     El màrqueting digital global, per la seva banda, pot centrar-se més en l’adquisició de nous clients, deixant de banda la fidelització dels ja existents. Això pot ser un error, ja que els clients fidelitzats solen ser més propensos a realitzar compres repetides i recomanar l’empresa a altres persones.

     Suport a la comunitat

      El marketing digital local pot ser una eina poderosa per a demostrar el compromís d’una empresa amb la seva comunitat. Com a exemple, pot ser patrocinant esdeveniments locals, col·laborant amb empreses locals i donant suport a causes benèfiques de la zona.

      El marketing digital global, per la seva naturalesa global, pot tenir menys oportunitats per a connectar amb una comunitat específica. Això pot ser una pèrdua important, ja que les empreses locals que s’involucren amb la seva comunitat poden generar una major lleialtat i confiança entre els seus clients.

      En resum, el marketing digital local ofereix diversos avantatges importants per a les empreses que busquen connectar amb el seu públic objectiu local, mesurar els resultats de les seves campanyes de manera efectiva, reduir costos, fidelitzar clients i demostrar el seu compromís amb la comunitat. Si estàs buscant una manera d’impulsar el teu negoci a la teva zona, el marketing digital local és una estratègia que val la pena considerar.

      Feu un comentari

      Contacte

      Carrer Sant Maurici 24,
      Vilafant, 17740, Girona.

      +34 872 98 93 92

      Contacta amb nosaltres

      Segueix-nos