Què són les xarxes socials?


Pot semblar una pregunta que en ple segle XXI no tingui gaire sentit, però el cert és que hi ha molta gent que encara no té clar què són les xarxes socials exactament. En aquest article intentem fer-te un resum senzill i et posem alguns dels exemples més coneguts.

Les xarxes socials són plataformes digitals que permeten la interacció entre usuaris de tot el món. És a dir, permeten compartir informació, idees, interessos personals i altres tipus d’expressions a través de comunitats i xarxes virtuals.

Son les eines que més han revolucionat la forma en què ens comuniquem i socialitzem, ja que van molt més enllà de mantenir-nos connectats amb gent. També serveixen per fer negocis, per aprendre i per entretenir-nos.

Exemples de xarxes socials

És cert que existeixen nombroses xarxes socials, cadascuna amb les seves pròpies característiques i públic objectiu. I que resulta difícil a vegades triar quina és la que més s’adapta a les teves necessitats. A continuació, et posem alguns exemples de xarxes socials amb dades curioses.

 • WhatsApp: Tot i que principalment és una aplicació de missatgeria instantània, facilita la interacció social entre persones i ofereix diferents funcions pròpies d’una xarxa social. L’any 2014, Meta (Facebook), la va comprar per 19 mil milions de dòlars.
 • Facebook: És una de les xarxes socials més grans del món. Té més de 100 idiomes disponibles i s’utilitza en més de 190 països.
 • Instagram: És una plataforma de xarxes socials centrada a compartir fotos i vídeos. Els usuaris poden publicar contingut, seguir altres usuaris i interactuar mitjançant likes, comentaris i missatges directes.
 • TikTok: Amb el seu format de vídeos curts ha aconseguit consolidar-se com l’espai de preferència per l’entreteniment juvenil. El 60% dels usuaris de TikTok tenen menys de 25 anys.
 • Bereal: És una xarxa social que se centra en l’autenticitat i en connectar les persones a través d’interessos i experiències compartides. En aquest sentit, BeReal no té filtres ni opcions d’edició, per fomentar la naturalitat i l’espontaneïtat.
 • Threads: És una aplicació de missatgeria desenvolupada per Instagram recentment que se centra a compartir missatges curts amb fotos i vídeos.

Per què és important saber que són les xarxes socials?

En el panorama actual, les xarxes socials no són una simple opció, sinó una necessitat per a qualsevol empresa que vulgui prosperar. Avui dia, els clients no només busquen productes o serveis, sinó que també busquen connectar amb marques que comparteixin els seus valors i que els facin sentir part d’una comunitat.

Així doncs, com a empresa, és important saber que són les xarxes socials i quines són les més adients per cada tipus d’objectiu que es vulgui aconseguir. Et mostrem alguns dels punts més destacats que ofereixen les xarxes socials i que poden servir com a estratègia segons la plataforma que s’utilitzi:

 • Les xarxes socials permeten a les empreses donar a conèixer la seva marca a un públic ampli i divers.
 • Ofereixen una plataforma directa per a comunicar-se amb els clients, respondre a les seves preguntes i resoldre els seus problemes. D’aquesta manera, poden ajudar a millorar la satisfacció del client i a fidelitzar-los.
 • Permeten promocionar productes i serveis d’una manera atractiva i interactiva. Això pot ajudar a generar leads i vendes, i a augmentar els ingressos.
 • Fidelitzen clients construint relacions sòlides. Això pot ajudar a convertir-los en defensors de la marca.
 • Les xarxes socials també permeten a les empreses recollir dades valuoses sobre els seus clients i el seu mercat. Això pot ajudar a prendre millors decisions de negoci i a adaptar la seva estratègia de màrqueting.

En definitiva, conèixer què són les xarxes socials, els seus tipus i el seu funcionament pot aportar molts avantatges empresarials. En un món cada vegada més connectat, les xarxes socials s’han convertit en una eina indispensable per a comunicar-se, informar-se, expressar-se, entretenir-se i aprendre.

Per a les empreses, les xarxes són una oportunitat única per a donar a conèixer la seva marca, comunicar-se amb els seus clients, promocionar els seus productes i serveis, fidelitzar clients i fer investigació de mercat. És per això que no hauries de deixar passar l’oporunitat de tenir-ne.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos