Nova convocatòria del Kit Digital: +1.000€


El govern, a través de l’entitat Red.es, ha anunciat recentment una nova convocatòria del Kit Digital que suposa un increment de 1.000€ dels ajuts que rebien les empreses del segment III (de 0 a 3 treballadors).

Què proposa la nova convocatòria del Kit Digital?

Una de les modificacions més destacades en la convocatòria Kit Digital és l’increment de la quantia de l’ajut pel segment III, format per empreses amb menys de tres treballadors. Fins ara, aquestes empreses rebien una ajuda de 2.000 euros, però amb la nova actualització, aquesta quantitat augmenta fins als 3.000 euros.

Aquest increment té caràcter retroactiu, el que significa que les empreses beneficiàries que ja havien sol·licitat l’ajuda amb anterioritat, fins i tot si ja han consumit el seu abonament digital, poden accedir a aquesta nova ajuda.

Com sol·licitar els 1.000€?

Per aquells que ja han estat beneficiaris i volen optar per l’ampliació de 1.000 euros, el procés és senzill: només han d’entrar al seu expedient, seleccionar l’opció corresponent i signar la conformitat. La concessió és automàtica, garantint així la igualtat de tracte, la no discriminació i la transparència.

Nova solució: “Puesto de Trabajo Seguro”

Amb aquesta modificació, també s’actualitza el Catàleg de Solucions de Digitalització per al segment III i es crea la nova solució “Puesto de trabajo seguro”. Aquesta solució inclou un dispositiu hardware amb una llicència integrada que compleix amb els requisits establerts per a la categoria de Ciberseguretat. Així com un sistema d’encriptació per garantir la privadesa de les dades emmagatzemades. L’objectiu és millorar la productivitat i la competitivitat de les microempreses i autònoms en un entorn segur.

La quantia màxima subvencionable per a aquesta solució és de 1.000 euros, per a ordinadors portàtils o de sobretaula nous que compleixin uns requisits mínims. Aquests requisits es poden consultar a la Ordre de Bases i a la plataforma Acelera Pyme.

Ampliació de beneficiaris: Les mitjanes empreses

A més, hi ha una altra modificació significativa de la convocatòria Kit Digital: la inclusió de les mitjanes empreses com a noves beneficiàries de les ajudes. En aquest sentit, s’estableixen dos nous segments en funció del nombre d’empleats. El segment IV, format per empreses de 50 a menys de 100 treballadors, amb un ajut de 25.000 euros. I el segment V, que inclou empreses de 100 a menys de 250 treballadors, amb un ajut de 29.000 euros.

La sol·licitud per a les mitjanes empreses es podrà realitzar un cop es publiqui la convocatòria corresponent i s’obri el formulari de sol·licitud. Està previst per al darrer trimestre del 2024.

Programa Kit Digital

El programa Kit Digital és una iniciativa gestionada per Red.es, una entitat adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria d’Estat per a la Digitalització i Intel·ligència Artificial. L’objectiu és promoure la digitalització de les pimes, microempreses i autònoms per modernitzar el teixit productiu espanyol.

El programa compta amb un pressupost de 3.067 milions d’euros, finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGeneration EU. Aquest finançament s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’Agenda Espanya Digital 2026 i el Pla de Digitalització de Pymes 2021-2025. L’objectiu és digitalitzar les pimes i autònoms de tots els sectors productius a tot el territori nacional.

La convocatòria Kit Digital representa una oportunitat crucial per a les pimes, microempreses i autònoms per avançar en el seu procés de transformació digital. Les modificacions recents amplien les possibilitats per a un major nombre d’empreses.

Amb la introducció de noves solucions i l’augment de les subvencions, el programa es consolida com una eina essencial per a la modernització del teixit empresarial. Les empreses han de ser proactives i aprofitar aquests ajuts per assegurar-se que estan a l’avantguarda de la digitalització. Millorant així la seva competitivitat i eficiència en un mercat global en constant evolució.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos