Les diferències entre SEO onpage i offpage: la guia definitiva


En el món del màrqueting digital, el SEO (Search Engine Optimization) és crucial per a aconseguir que el teu lloc web es mostri en les posicions més altes dels resultats de cerca. Dins del SEO, es distingeixen dues estratègies principals: SEO onpage i offpage. Tot i que ambdues tenen l’objectiu d’augmentar la visibilitat del teu lloc web, funcionen de maneres molt diferents.

Per això és important conèixer les diferències entre SEO onpage i offpage. A continuació, explicarem la seva importància i proporcionarem consells pràctics per a implementar-les a la teva estratègia de màrqueting digital.

També cal tenir en compte que el SEO no és el mateix que el SEM, si vols saber quines són les seves diferències, en aquest article ho expliquem.

Què és el SEO onpage?

El SEO onpage, també conegut com a SEO tècnic o SEO intern, se centra a optimitzar els elements del teu lloc web que estan sota el teu control directe. Això inclou:

  • La qualitat i rellevància del teu contingut és un dels factors més importants del SEO onpage. Per tant, assegura’t que el teu contingut estigui ben escrit, sigui informatiu i aporti valor als teus usuaris.
  • Els títols i metaetiquetes de les teves pàgines web proporcionen informació important als motors de cerca sobre el contingut de la teva pàgina. És per això que has de fer que els teus títols i metaetiquetes siguin clars, concisos i rellevants per al contingut de la teva pàgina.
  • La teva pàgina web ha de tenir una estructura clara i lògica perquè els motors de cerca puguin navegar fàcilment pel teu lloc web i entendre la jerarquia del teu contingut.
  • La teva pàgina web ha de ser fàcil d’utilitzar i navegar. És a dir, ha de tenir una experiència d’usuari (UX) òptima i comprovar que es carrega ràpidament, és fàcil de llegir i té un disseny atractiu.
  • Hi ha diversos factors tècnics que poden afectar el teu SEO onpage, com ara la velocitat de càrrega del teu lloc web, la seva compatibilitat amb dispositius mòbils i la seva seguretat.

Què és el SEO offpage?

El SEO offpage, també conegut com a SEO extern, se centra a aconseguir que altres llocs web d’alta autoritat enllacin al teu lloc web. Això s’aconsegueix a través de diverses tècniques, com ara:

  • Creació de contingut d’alta qualitat: Si el teu contingut és valuós i informatiu, és més probable que altres llocs web vulguin enllaçar-se a ell.
  • Linkbuilding: Escriure articles com a convidat en altres llocs web d’alta autoritat és una bona manera d’obtenir enllaços de qualitat al teu lloc web.
  • Construcció d’enllaços: Hi ha diverses tècniques per a construir enllaços al teu lloc web, com ara el directori de llocs web, la participació en fòrums i la difusió de contingut a les xarxes socials.
  • Influencer marketing: Treballar amb influencers del teu sector pot ajudar-te a obtenir enllaços de qualitat al teu lloc web i augmentar la teva visibilitat. T’expliquem més sobre l’influencer marketing en aquest article.

Així, quines són les diferències clau entre SEO onpage i offpage?

El SEO onpage pot tenir un efecte més ràpid en la teva posició en els resultats de cerca que el SEO offpage. Això es deu al fet que els motors de cerca poden indexar i entendre ràpidament els canvis que realitzis al teu lloc web. En canvi, el SEO offpage pot trigar més temps a tenir un efecte, ja que depèn d’altres llocs web que enllacin al teu lloc web.

Per una altra part, és més fàcil mesurar l’efecte del SEO onpage que el SEO offpage. Pots utilitzar eines com Google Analytics per a veure com el teu contingut i les teves metaetiquetes afecten la teva posició en els resultats de cerca. Per a mesurar l’efecte del SEO offpage, necessites utilitzar eines com Google Search Console per a veure quants enllaços externs tens i de quins llocs web provenen.

El SEO onpage és la base del SEO. Si el teu lloc web no està ben optimitzat per al SEO onpage, serà difícil que tinguis èxit amb el SEO offpage. Per contra, un bon perfil de SEO offpage pot ajudar a compensar un lloc web que no estigui tan ben optimitzat per al SEO onpage.

El SEO onpage i offpage són dues parts essencials de qualsevol estratègia de SEO exitosa. Implementant ambdues estratègies, pots aconseguir que el teu lloc web es mostri en les posicions més altes dels resultats de cerca, augmentar el teu tràfic orgànic i aconseguir els teus objectius de màrqueting digital.

Recorda: El SEO és un procés continu que requereix temps i esforç. No hi ha solucions ràpides ni màgia, però amb una estratègia ben planificada i una implementació consistent, es poden aconseguir grans resultats.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos