La psicologia del color en el marketing digital


La psicologia del color en el marketing digital

Hola, hola additius banyats de sal🌊! Estem segurs de que esteu esprement l’estiu al màxim. Fins i tot, m’atreviria a dir, que més d’un ens està llegint des de la platja🏖️, estirat a la tovallola i amb un refresc a la mà.

Si tu o el teu negoci té presència a les xarxes socials, ja pots estar ben atent, perquè estic segura de que aquest post et pot semblar molt interessant. Avui parlarem sobre la psicologia del color en el marketing digital ❤️🧡💛💚💙💜.

També et pot interessar😚:

· 9 passos per millorar el seo web

· 3 estratègies de marketing d’influencers a les xarxes

Què és el color?

El color no és una propietat dels objectes, com molt de nosaltres pensem, ni tampoc la llum en si, és un fenomen físic-psicològic que encara no ha estat possible definir completament. 

Ara bé, com es produeix la percepció del color en l’ull humà👁️? L’ull només capta tres colors: el vermell, el verd i el blau i a partir d’aquests el cervell genera la resta de colors.

El cervell és capaç de percebre més d’un milió de colors, i els podem anomerar en propietat segons la nostra cultura, sexe, edat, nacionalitat i altres factors. Per la qual cosa, la percepció del color és totalment subjectiva!

La psicologia del color

👉🏼 Comencem explicant la psicologia del color en el marketing digital.

Els colors ens influeixen de manera quotidiana en el nostre dia a dia. A l’hora de percebre les coses i influint en el nostre estat d’ànim.

Sabent aquest fet, s’han fet nombrosos estudis 📝 dins del món de la publicitat, el marketing i el disseny per tal d’aprofitar aquestes dates i implementar-les en les futures campanyes i impulsar els negocis.

La psicologia del color en el marketing digital

La psicologia del color en el marketing digital. Dins de les estratègies de marketing digital, la psicologia del color, juga un paper molt important. Ja que ens permet influir en les emocions i reaccions dels usuaris

Per tant, hem de tenir en compte aquest fet a l’hora de dissenyar🎨 el logotip, el packaging o bé la web.

💡 Quan coneixes i domines la psicologia del color i saps com utilitzar-la, pots comunicar un missatge concret o generar un sentiment de manera més afectiva.

Les emocions i els colors

El vermell

  • 🧲 és un color que atrau ràpidament l’atenció de l’usuari, generant-li emocions fortes com d’urgència (YouTube), gana (Coca Cola, KFC, LAY’S, etc) o perill.

El groc

  • ☀️ és un dels colors més utilitzats per cridar l’atenció. Representa l’optimisme, la felicitat (Heura, Mc Donald’s), la creativitat (Snapchat) i la diversió (Ferrari). 

👉🏼 És un color ideal per usar-lo a l’hora d’afegir els teus Call To Action.

👇🏼 Segueix llegint si vols acabar de formar-te en la psicologia del color en el marketing digital.

El blau

  • 🌊 és un dels colors més escollits i preferits per a moltes persones. Això es deu a les seves sensacions, transmet seguretat, confiança (Visa), tranquil·litat (Paypal) i intel·ligència (DELL i Hp).

El verd

  • 🌿 Verd: és un color que transmet sensacions molt diverses segons el seu context, des de naturalesa, tranquil·litat i frescor fins a riquesa i fertilitat.

Actualment, s’associa molt amb el medi ambient, i representa valors com la sostenibilitat i l’ecologisme. Si el teu target són persones que s’interessen per tenir cura de la seva salut és perfecte per a la teva marca.

El taronja

  • 🍊 és un color que transmet entusiasme, èxit (Harley Davinson), diversió (Fanta), novetat i vitalitat (Tropicana).

És un color que s’utilitza per cridar l’atenció del client i provocar-li alegria, per tant, també és un bon color per utilitzar en els teus Call To Action.

El lila

  • 💜 és un color que invita a somiar i crear. També representa espiritualitat, luxe i ambició.

El rosa

  • 🐷 Rosa: és un color vinculat a la innocència i la feminitat. Transmet pau, amor, joventut i energia.

El Blanc

  • 🦴 transmet sensacions com frescor, puresa, innocència, salut i natedat. És un color molt utilitzat en el sector digital. 

Representa simplisitat, minimalisme i facilitat d’ús.

El negre

  • 🐈‍⬛ Negre: és un color molt potent que transmet sensacions com força, prestigi (abc), exclusivitat (Louis Vuitton), qualitat (Converse) o poder (Prada).

Els CTA i els colors

Ja sé que estem arribant al final, però no perdis l’atenció! Perquè us anem a desvelar una llista de trucs top secret🤫 que volem compartir amb tu 😍. A l’hora d’escollir els color dels CTA per a la teva empresa, és important que tinguis en compte les següents dades:

✔️ Els anuncis en color són un 26% més reconeguts que els anuncis en blanc i negre.

✔️ Els colors preferits pels homes són el negre, el blau i el verd.

✔️ Els colors preferits per les dones són el vermell, el blau i el verd.

✔️ Les persones impulsives reaccionen millor amb el color blau, taronja i negre.

✔️ Si el teu públic busca preus baixos fes servir colors com el blau fosc i el verd.

Conclusions

Per acabar, dir que és evident que la psicologia del color en el marketing digital existeix i que és eficient. És una eina més dins de les estratègies del marketing amb uns resultats positius i molt comunicatius.

Finalment, espero que t’hagi semblat interessant i que a partir d’ara juguis més amb el color i les seves emocions!😜

Vols que t’aconsellem com implementar la psicologia del color en el marketing digital en la teva empresa?

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos