Influencers o UGC creator: Coneix els tipus de creadors de continguts


En l’era digital actual, el marketing de continguts és una eina poderosa per a qualsevol marca que desitgi destacar en el mercat. Per això, els creadors de continguts són clau per a la generació de materials que atrauen i retenen l’atenció del públic objectiu. A continuació, analitzem els diferents tipus de creadors de continguts: influencers, microinfluencers i UGC creator (creadors de continguts generats pels usuaris). També destacarem quins tipus de creadors són més adequats per a grans marques, petites empreses o marques de tota mena.

Influencers: els grans noms del marketing de continguts

Els influencers són creadors de continguts amb una gran audiència a les xarxes socials i altres plataformes digitals. Aquests han construït una marca personal sòlida i compten amb seguidors fidels que confien en les seves recomanacions. Els influencers solen tenir milers o fins i tot milions de seguidors, i les seves opinions poden tenir un impacte significatiu en les decisions de compra del seu públic.

Per a qui són els influencers?

Els influencers són ideals per a grans marques que busquen augmentar la seva visibilitat i arribar a una audiència massiva. Treballar amb influencers permet a les marques aprofitar la credibilitat i la influència d’aquestes persones per promocionar els seus productes o serveis. Les col·laboracions amb influencers sovint inclouen publicacions patrocinades, vídeos promocionals, sortejos i altres formes de contingut que poden generar un gran impacte.

Beneficis dels influencers

  • Gran abast: Els influencers tenen la capacitat d’arribar a una audiència molt àmplia i, per tant, augmentar considerablement la visibilitat d’una marca.
  • Credibilitat i confiança: Els seguidors confien en les recomanacions dels influencers. Això pot traduir-se en un augment de les vendes i la notorietat de la marca.
  • Contingut de qualitat: Els influencers solen produir contingut visualment atractiu i de qualitat que pot millorar la imatge de la marca.
Diferències de tipus de creadors de contingut: influencer, microinfluencer i ugc creator

Microinfluencers: una connexió més propera

Els microinfluencers són creadors de continguts amb una audiència més petita, generalment entre 1.000 i 100.000 seguidors. Tot i tenir un abast més limitat que els influencers, els microinfluencers solen tenir una relació més estreta i autèntica amb els seus seguidors. Això fa que les seves recomanacions siguin percebudes com més genuïnes i de confiança.

Per a qui són els microinfluencers?

Els microinfluencers són ideals per a petites empreses i marques locals que desitgen arribar a una audiència específica sense la necessitat de grans inversions en marketing. A més, les grans marques també poden beneficiar-se’n treballant amb microinfluencers per arribar a nínxols de mercat més concrets i establir una connexió més personal amb els consumidors.

Beneficis dels microinfluencers

  • Autenticitat: La relació més propera amb els seguidors fa que les recomanacions dels microinfluencers siguin percebudes com més autèntiques.
  • Cost-efectivitat: Treballar amb microinfluencers és generalment més econòmic que col·laborar amb influencers, fet que el fa accessible per a empreses amb pressupostos més ajustats.
  • Engagement elevat: Els microinfluencers solen tenir una taxa d’interacció més alta amb els seus seguidors, la qual cosa pot generar un impacte més gran en les campanyes de marketing.

UGC Creator: contingut generat pels usuaris

La figura del UGC creator (User-Generated Content creator) és la d’un usuari que crea contingut de manera espontània sobre una marca o producte, sense ser pagats o incentivats per fer-ho. Aquest tipus de contingut pot incloure ressenyes, fotos, vídeos, publicacions a les xarxes socials i altres formes de contingut que mostren la seva experiència amb la marca.

Per a qui és el UGC creator?

L’UGC creator és perfecte per a tot tipus de marques, ja que el contingut generat pels usuaris aporta autenticitat i pot influir positivament en les decisions de compra d’altres consumidors. Les grans marques poden utilitzar contingut generat pels usuaris per reforçar la seva imatge i credibilitat, mentre que les petites empreses poden aprofitar-lo per crear una comunitat al voltant de la seva marca.

Beneficis de l’UGC creator

  • Autenticitat: El contingut generat pels usuaris és vist com més genuí, ja que prové de persones reals que han tingut una experiència amb la marca.
  • Prova social: Les ressenyes i recomanacions d’altres usuaris poden influir significativament en les decisions de compra dels consumidors.
  • Cost-efectivitat: El contingut generat pels usuaris no requereix inversió en pagaments o incentius, fet que el fa una opció molt rendible per a les marques.

Com triar el creador de continguts adequat per a la teva marca

La selecció del tipus de creador de continguts adequat depèn de diversos factors, com ara els objectius de la teva campanya de marketing, el pressupost disponible i el tipus de producte o servei que ofereixes. A continuació, et donem algunes recomanacions per ajudar-te a prendre la decisió correcta.

Per a grans marques

Les grans marques amb pressupostos generosos poden beneficiar-se treballant amb influencers per augmentar la seva visibilitat i arribar a una audiència massiva. A més, utilitzar UGC creator (contingut generat pels usuaris) pot reforçar la seva imatge i proporcionar proves socials valuoses.

Per a petites empreses i negocis locals

Les petites empreses amb pressupostos més limitats poden trobar en els microinfluencers una opció ideal per arribar a una audiència específica de manera autèntica i més econòmica. També poden animar els seus clients a crear contingut generat pels usuaris per construir una comunitat i augmentar la credibilitat de la seva marca.

Per a marques de tot tipus

Independentment de la mida de la teva empresa, combinar diferents tipus de creadors de continguts pot oferir una estratègia equilibrada i efectiva. Per exemple, les grans marques poden treballar amb influencers per a campanyes massives i amb microinfluencers per a nínxols específics. Les petites empreses poden utilitzar microinfluencers i UGC creator per maximitzar el seu impacte amb un pressupost ajustat.

El marketing de continguts és una estratègia crucial per a qualsevol marca que desitgi destacar en el mercat digital actual. Per tant, comprendre els diferents tipus de creadors de continguts i com poden beneficiar la teva empresa és essencial per desenvolupar una estratègia de marketing efectiva. Tant si optes per treballar amb influencers, microinfluencers o UGC creator, cadascun d’ells pot aportar valor a la teva marca de maneres úniques.

Aprofita els avantatges que ofereixen aquests creadors de continguts i desenvolupa una estratègia de marketing de continguts que et permeti connectar amb la teva audiència, construir confiança i impulsar les teves vendes. Recorda que la clau és trobar l’equilibri adequat i utilitzar cada tipus de creador de continguts segons les necessitats específiques de la teva marca.

En definitiva, els creadors de continguts són una peça fonamental en l’engranatge del marketing digital. Però és important saber utilitzar-los de manera estratègica, ja que pot marcar la diferència entre una campanya de marketing exitosa i una que passa desapercebuda. Sigui quina sigui la mida de la teva empresa o el teu pressupost, hi ha un tipus de creador de continguts que pot ajudar-te a assolir els teus objectius de marketing.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos