Guia completa de Màrqueting Digital Local


En l’actualitat, el màrqueting digital és un element clau per al creixement de qualsevol negoci. No obstant això, si la teva empresa és local, llavors el màrqueting digital local és el que necessites per arribar a més persones de la teva àrea geogràfica i augmentar la teva visibilitat en línia. El màrqueting digital local se centra en tàctiques específiques destinades a atreure clients potencials en el teu lloc de residència, la qual cosa significa que la teva empresa pot generar trànsit i vendes més efectives. En aquesta guia, et mostrem tot el que necessites saber per crear una excel·lent estratègia de màrqueting digital local.

Altres articles que també et poden interessar:

Què és el màrqueting digital local?

El màrqueting digital local és una estratègia que implica l’ús d’eines de màrqueting digital per atreure clients potencials d’una àrea geogràfica determinada. En termes senzills, és el procés d’adaptar les estratègies de màrqueting digital del teu negoci per arribar al teu mercat local i augmentar la visibilitat de la teva empresa. Encara que els mètodes de màrqueting digital convencionals són efectius, per als negocis locals, el màrqueting digital local és molt més efectiu perquè els ajuda a arribar al seu públic objectiu dins de la seva comunitat local. A continuació, veurem les estratègies clau que t’ajudaran a establir la teva presència en línia local.

marketing digital local

Optimització de motors de cerca (SEO) local.

El SEO local és el procés d’optimitzar el teu lloc web i els teus perfils de negoci en línia per aparèixer en els resultats de cerca de motors de cerca com a Google, Yahoo! i Bing per a cerques relacionades amb el teu negoci en el teu mercat local. Per millorar el teu SEO local, has de assegurar-te que el teu lloc web sigui fàcil d’utilitzar per als visitants i els motors de cerca. També has de assegurar-te que el teu lloc web tingui informació precisa i completa sobre el nom, l’adreça i el número de telèfon de la teva empresa, conegut per la seva sigla en anglès NAP (nom, adreça i telèfon). A més d’això, assegura’t que el teu lloc web tingui contingut rellevant i específic per al teu mercat local. Utilitza paraules clau locals en les teves descripcions meta, els teus títols i en tot el contingut que publiquis. Això fa que sigui més fàcil per als teus clients potencials trobar-te i se sentin més inclinats a visitar el teu negoci.

Registre a Google My Business.

Google My Business (GMB) és una eina gratuïta proporcionada per Google que et permet crear una presència en línia per al teu negoci local. El registre a GMB et permet aparèixer en els resultats del motor de cerca de Google quan els clients busquen paraules clau relacionades amb el teu negoci. Per registrar-te a GMB, has de crear un compte, ingressar la informació sobre el teu negoci (incloent NAP) i verificar el teu negoci. Un cop verificat, també pots afegir fotos i vídeos, publicar actualitzacions de negoci i respondre a comentaris de clients.

Publicitat en xarxes socials.

Les xarxes socials com Facebook i Instagram són excel·lents eines per arribar al teu mercat local. A través de la publicitat en xarxes socials, pots arribar a una audiència objectiu en el teu mercat local. La publicitat en xarxes socials ofereix la possibilitat d’establir un pressupost i una campanya de publicitat. També et permet segmentar al teu públic objectiu per edat, gènere i interessos, la qual cosa significa que el teu anunci es mostrarà a les persones adequades en la teva comunitat.

Màrqueting de continguts.

El màrqueting de contingut és la creació i publicació de contingut rellevant i valuós que atreu i ofereix solucions útils als teus potencials clients. Publicar contingut regular i valuós t’ajudarà a augmentar la teva visibilitat i reputació en la teva comunitat local i et posicionaran com un líder de pensament en el teu mercat local. En crear contingut que resolgui els problemes específics del teu mercat, estableixes la teva empresa com a font fiable d’informació. Això augmentarà l’interès dels consumidors en el teu negoci i, en definitiva, augmentarà la probabilitat que et triïn per satisfer les seves necessitats.

Seguiment i mesura dels teus esforços de màrqueting digital local. Per determinar quan efectiva és la teva estratègia de màrqueting digital local, és important mesurar els teus esforços i millores constantment. Aquí hi ha algunes formes de mesurar el teu retorn d’inversió i altres mètriques importants relacionades amb el màrqueting digital local:

Google Analytics.

Google Analytics és una plataforma que et permet mesurar el trànsit i el comportament de l’usuari al teu lloc web. En configurar la eina correctament, pots obtenir informació valuosa sobre la teva audiència, la qual cosa es tradueix en una millor comprensió de com interactuen els usuaris amb el teu lloc web.

Indicadors clau de rendiment (KPI).

Els KPI són eines importants per mesurar el èxit de la teva estratègia de màrqueting digital local. Aquests poden ser conversions, contacte o vendes al teu lloc web o xarxes socials. Aquests KPI et permetran ajustar la teva estratègia segons el comportament del consumidor i l’estat del mercat.

Preguntes freqüents sobre el màrqueting digital local.

¿Quant de temps trigarà per veure resultats usant màrqueting digital local?

Els resultats del màrqueting digital local poden variar en temps expressats en dies, setmanes i fins i tot mesos. Depèn de diversos factors, com el competit que és el mercat i la quantitat d’esforç que inverteixis en la teva estratègia de màrqueting digital local.

¿Com puc utilitzar el contingut del meu lloc web per benefici del SEO local?

Has de assegurar-te que el teu lloc web tingui contingut optimitzat per a SEO local. Això significa que has d’incloure paraules clau locals en els títols de les teves pàgines i contribuir amb contingut de qualitat per als teus clients potencials. També pots afegir blogs que mostrin la teva experiència amb el mercat local.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos