Estratègia SEO | Ferretti

Estratègia SEO | Ferretti

Hola, hola! Teniu més ganes de continuar aprenent nous tips i consells del món del marketing digital? Doncs continueu llegint!

Si ets empresari i tens una pàgina web, avui et portem un post molt i molt útil pel desenvolupament de la teva pàgina web i per descomptat, pel creixement de la teva empresa.Us volem explicar com hem dut a terme l’estratègia SEO per a @ferrettigelato (https://www.instagram.com/ferrettigelato/), un dels casos d’èxit d’@additiudigital.

Button

Primer de tot, has de ser conscient del fet que desenvolupar una estratègia SEO de qualitat, requereix temps, experiència i sobretot paciència. Si creus que no disposes del temps necessari, una bona opció, és contractar a una agència de màrqueting digital perquè ho faci per tu. 

Si vols que @additiudigital faci la feina per tu, fes click al següent enllaç:

Què és el posicionament SEO?

Primer de tot i de manera molt resumida et volem posar en context.

El Search Engine Optimization (SEO) té la funció de fer la teva pàgina web més visible i tingui major presència en els buscadors web.

Una estratègia de posicionament web és una tasca que requereix temps, dedicació i sobretot, paciència. No pots esperar grans resultats de manera instantània. 

Recordatori: confia en el treball realitzat i continua amb el procés, arribarà un dia que obtindràs la teva recompensa!

Si vols tenir més informació sobre què és el posicionament SEO, et convidem a que llegeixis el nostre post de blog d’aquest mes d’abril, titulat “9 passos per una estratègia SEO d’èxit”.

Ferretti

Abans de començar amb  l’estratègia SEO duta a terme per a la pàgina web de @ferrettigelato, et volem posar una mica al dia sobre l’empresa. Has de saber que Ferretti (https://ferrettigelato.com/abretufranquicia/

) és una franquícia que t’ajuda a obrir la teva pròpia botiga física. Aquest ho fa adaptant-se sempre a l’espai i perfil de negoci que busca el client. Pot ser des d’una gelateria artesanal, una cafeteria, una creperia o bé una pizzeria (restaurant). Malgrat que cal destacar que la seva especialitat és la venda i producció dels seus deliciosos gelats italians. 

Fes click en el següent enllaç per descobrir els diferents models que ofereixen:

Els 5 passos per aconseguir una estratègia SEO d’èxit:

1. Generar contingut de qualitat

El primer pas va ser revisar el contingut de la web. Vam comprovar que s’havia de millorar, aquest ha de ser de qualitat, no ha de ser repetitiu i ha de donar resposta a les principals necessitats de l’usuari. Ja que la feina de cercadors com Google o  Yahoo és bàsicament, oferir informació que busca l’usuari. 

Sobretot, a l’hora de generar el nou contingut, has de tenir en compte vàries coses. Primer de tot, has de saber que Google castiga les pàgines amb contingut escàs i duplicat. Per exemple, un error molt típic que cometen les botigues online, es que repeteixen de manera repetitiva les descripcions en els seus productes. Google permet un màxim d’un 20% de contingut repetitiu. En segon lloc, has de saber que tampoc aconseguiràs tenir un bon posicionament si el contingut és breu, per a cada pàgina de la web, hi ha d’haver un mínim de 300 paraules.

Sabent tot això, vam proposar de reescriure de nou alguns textos de la web i adaptar-los a les les exigències de Google ;).

2. Reduir la velocitat de carga de la pàgina web

Hem de tenir en compte que a les persones, en general, no ens agrada que en facin esperar. I la realitat és que a Google tampoc, podríem dir que té poca paciència. 

Si la teva web requereix d’un cert temps perquè es carregui, Google interprete que l’usuari tindrà una mala experiència de navegació i, per tant, et sancionarà. 

Ara bé, com pots saber si la velocitat de la teva web és la correcta? Doncs molt fàcil, pots utilitzar la famosa web gtmetrix.com o https://pagespeed.web.dev/.

Si el temps de càrrega de la teva web és força elevat, el més segur és que el nucli del problema vingui o del tema/plantilla que has fet servir per a la teva web, de les imatges o del Hosting. Una manera senzilla de solucionar-ho com a mode d’emergència és: instal·lar un plugin de cache, optimitzar les imatges i parlar amb el teu hosting perquè t’augmenti els recursos.

3. Treballar el SEO de la teva web

Com bé hem mencionat anteriorment, el posicionament SEO requereix de temps i dedicació, però és el mètode més econòmic per aconseguir un bon posicionament. Per això vam proposar revisar i fer un nou plantejament de la informació SEO de la web.

Per aconseguir un bon posicionament SEO has de treballar els següents aspectes:

 • Títol: pensa en un nom atractiu i que identifiqui el teu negoci. Ha de generar curiositat i contenir les paraules clau.
 • Descripció: a la metadescripció has de generar curiositat, has de cridar l’atenció de l’usuari perquè vulgui continuar sabent de tu.
 • URL: escull una URL curta (no més de 4 o 5 paraules), i que contingui la teva paraula clau.
 • Estructura del text: estructura el contingut de la teva pàgina web (títols, subtítols, cos, etc). Les etiquetes de capçalera estructuren correctament la pàgina i facilita que els robots de Google puguin rastrejar la teva pàgina.

4. Optimitzar les paraules clau en els textos i etiquetes

Saps què són les paraules clau? Són els termes de cerca pels quals vols sortir a Google. Els termes escollits els has d’introduir de manera homogènia en el text de la teva web, perquè si no ho fas, mai sortiràs en els resultats de cerca de Google.

La recerca de paraules clau és una feina imprescindible. Cada pàgina de la teva web, cada entrada del teu blog, cada producte de la teva botiga o cada imatge, han d’estar basats en unes paraules clau diferents, perquè es tracta de posicionar cada URL de la teva web per a una determinada recerca. 

Nosaltres el que fem és estudiar el client i a la competència, per veure quines paraules funcionen millor. Aleshores elaborem un llistat de paraules clau, les enviem al client i a partir d’aquí comencem a treballar!

5. Augmentar el temps de permanencia

Una altra dada important és calcular el temps mig que està l’usuari navegant per la teva web. Google no ha establit el temps mínim recomanable, però el que si que hem de tenir tots clar, és que quan més temps passi l’usuari, molt millor. Això s’aconsegueix obtenint un bon resultat de tots els passos anteriors. 

Ara bé, també hi ha petits trucs que t’ajudaran a augmentar el temps de navegació, com per exemple incloure vídeos, articles i nombroses URLS de la teva pròpia web.

6. Millorar la usabilitat

Quan parlem d’usabilitat dins del món web, ens referim al nivell de facilitat que té l’usuari per trobar els continguts dins de la mateixa web. Aquest concepte es relaciona directament amb valors com confiança i qualitat.

Ara bé, quines opcions hi ha per millorar la usabilitat de la teva web? Doncs moltes! Com per exemple:

 • Oferir una web Responsive
 • Velocitat de carga ràpida
 • Contingut de qualitat
 • Contingut abundant
 • Bona disposició del menú
 • Ubicació correcte de cada un dels continguts
 • Tamany de la tipografia correcte
 • Ús d’imatges

Nosaltres vam revisar i millorar tots els punt anteriors, però volem ressaltar sobretot el punts de “contingut de qualitat”. Vam decidir afegir una pàgina dins de la web on mostrar tots els sabors de “gelats artesans italians” que ofereix Ferretti.

Una altra decisió d’èxit va ser crear una segona pàgina titulada “Troba la teva botiga Ferretti” i crear un espai on l’usuari pot trobar quines botigues obertes hi ha, on es troben ubicades, quins serveis ofereixen i el seu horari. Aquesta secció, a més, ens ha permés introduir un munt de paraules clau.

Resultats

D’un any a l’altre hem aconseguit augmentar el tràfic fins a un 30%, aquest és de més qualitat i ho sabem perquè hem aconseguit baixar el tant per cent de rebot i també veiem que l’usuari es queda més estona navegant per la web. 

Aquests resultats ens posen molt contents, ja que són un indici de que hem fet una bona feina!

Conclusions finals

Com podeu haver vist, aconseguir un bon posicionament SEO no és tan difícil com sembla. Requereix de molt treball i dedicació. 

Gràcies a totes aquestes millores hem aconseguit augmentar el tràfic, generar més ingressos, un major reconeixement de la marca (dins i fora d’Espanya) i donar més credibilitat i autoritat a la marca. Per la qual cosa, podem dir confiats, que l’estratègia SEO per @ferrettigelato ha estat tot un èxit.

Per començar, pots recopilar els nostres consells i aplicar-los a la teva web. Ara bé, si no tens el temps suficient o ho veus molt complicat per a tu, nosaltres desenvolupem per  a tu l’estratègia de SEO per a la teva empresa!

Button

Deixa un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

623 029 742

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos

Subscriu-te a la Newsletter