Descobreix el poder dels Highlights d’Instagram


En un món digital en constant evolució, les marques busquen contínuament noves maneres d’atreure l’atenció dels seus clients potencials i fidelitzar els ja existents. I existeix una eina indispensable per a aconseguir aquests objectius: els Highlights d’Instagram.

Però, què són els Highlights d’Instagram?

Els Highlights d’Instagram, també coneguts com a Històries Destacades, són una secció de la plataforma que permet guardar les històries d’Instagram de manera permanent al perfil de l’usuari. Això significa que els continguts publicats en format història, que en principi tenen una durada de 24 hores, poden quedar disponibles indefinidament per a tots els visitants del perfil.

Darrerament, hi ha hagut una actualització a Instagram que ha fet que aquests destacats del perfil tinguin un paper més rellevant. Si encara no has actualitzat el teu perfil, pots descarregar aquí la plantilla amb les noves mides.

Per què són importants els Highlights d’Instagram?

Els Highlights ofereixen diversos beneficis per a les marques que els utilitzen de manera estratègica:

D’una banda, augmenten la visibilitat del contingut. I és que els Highlights permeten que el contingut més valuós i rellevant es mantingui visible en el perfil de la marca, augmentant les probabilitats que els usuaris el vegin i interactuïn amb ell.

D’altra banda, permeten organitzar aquest contingut. Els Highlights es poden categoritzar per temes, productes, serveis o qualsevol altra categoria que la marca consideri rellevant perquè els usuaris trobin el contingut que els interessa de manera ràpida i senzilla.

Els Highlights també permeten crear una història coherent sobre la marca, els seus valors i la seva proposta de valor. Això ajuda a connectar amb els usuaris a un nivell més emocional i construir una relació més sòlida amb ells.

Això fa que els Highlights es puguin utilitzar per a promocionar productes, serveis o ofertes especials de la marca perquè s’aconsegueixi augmentar les vendes i generar conversions.

Els Highlights poden incloure enllaços a la pàgina web de la marca, al seu perfil d’altres xarxes socials o a qualsevol altre canal online que la marca vulgui destacar.

A més, els Highlights ajuden a crear una experiència d’usuari més rica i completa al perfil de la marca. Això pot fer que els usuaris passin més temps al perfil i que tinguin una major probabilitat de seguir la marca.

Com crear Highlights d’Instagram efectius

Per a crear Highlights d’Instagram efectius que aportin valor a la teva marca, és important seguir alguns consells bàsics com els que et detallem a continuació.

 • Planifica el teu contingut: Abans de començar a crear Highlights, és important planificar el tipus de contingut que vols compartir i com vols organitzar-lo. Això t’ajudarà a crear una experiència coherent i atractiva per als usuaris.
 • Utilitza imatges i vídeos d’alta qualitat: La qualitat visual dels teus Highlights és molt important. Assegura’t d’utilitzar imatges i vídeos ben il·luminats, nítids i amb una composició atractiva.
 • Escriu textos curts i impactants: Els textos dels teus Highlights han de ser curts, clars i impactants. Assegura’t que transmetin el missatge que vols comunicar de manera efectiva.
 • Utilitza portades atractives: Les portades dels teus Highlights són el primer que els usuaris veuran. Assegura’t que siguin atractives i que representin bé el contingut del Highlight.
 • Afegeix música i efectes: La música i els efectes poden ajudar a fer els teus Highlights més dinàmics i interessants. No obstant això, és important utilitzar-los de manera moderada per a no saturar els usuaris.
 • Promociona els teus Highlights: Un cop hagis creat els teus Highlights, és important promocionar-los per a que els usuaris els vegin. Pots fer-ho a través del teu feed d’Instagram, les teves històries o altres canals online.

Per a què serveixen els Highlights d’Instagram?

Hi ha moltes maneres diferents d’utilitzar els Highlights d’Instagram per a promocionar la teva marca. Aquí teniu alguns exemples:

 1. Presentació de la marca: Crea Highlights que expliquin la història de la teva marca, els seus valors i la seva missió. Per exemple: vídeos del teu equip, fotos dels teus productes o serveis, o testimonis de clients satisfets.
 2. Mostrar els teus productes o serveis: Crea Highlights que destaquin els teus productes o serveis més populars. Com per exemple, vídeos de demostració, fotos de productes en ús, o testimonis de clients que parlen dels beneficis dels teus productes.
 3. Ofertes i promocions: Pots incloure imatges o vídeos amb el codi de descompte, o un enllaç a la teva pàgina web on els usuaris puguin comprar els teus productes amb descompte.
 4. Tutorials i consells relacionats amb els teus productes o serveis. Això pot ajudar a posicionar la teva marca com a experta en el seu sector i a fidelitzar els teus clients.
 5. Compartir històries de clients satisfets que hagin tingut una experiència positiva amb la teva marca. Així generes confiança en els teus productes o serveis i animes a altres usuaris a comprar-los.
 6. Mostra el “darrere les càmeres” de la teva marca per humanitzar la teva marca i connectar amb els teus clients a un nivell més personal.
 7. Utilitza els Highlights per a promocionar els teus propers esdeveniments, com ara llançaments de productes, conferències o fires. Pots incloure imatges o vídeos de l’esdeveniment, així com informació sobre com assistir-hi.
 8. Crea un Highlight de “Preguntes i respostes” on els usuaris puguin fer-te preguntes sobre la teva marca, els teus productes o serveis. Això pot ser una bona manera de generar interacció amb els teus clients i de resoldre els seus dubtes.
 9. També pots crear-ne per a promocionar els teus concursos i sortejos. Pots incloure imatges o vídeos amb els premis, així com les instruccions per a participar.
 10. Comparteix testimonis de clients satisfets per tal de generar confiança en la teva marca i a animar a altres usuaris a comprar els teus productes o serveis.

Aquests són només alguns exemples d’ús dels Highlights d’Instagram per a marques. La creativitat és el límit! El més important és que utilitzis els Highlights per a crear contingut atractiu i rellevant per al teu públic objectiu.

Recorda que els Highlights d’Instagram són una eina poderosa que pot ajudar-te a aconseguir els teus objectius de màrqueting. Si els utilitzes de manera estratègica, podràs augmentar la visibilitat de la teva marca, generar més tràfic al teu perfil i impulsar les teves vendes.

A més dels exemples que hem donat en aquest article, hi ha moltes altres maneres creatives d’utilitzar els Highlights d’Instagram. Anima’t a experimentar i trobar la manera que millor s’adapti a la teva marca i al teu públic objectiu.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos