Primer Pas Per Crear Una Botiga Online, E-Commerce, Des De Zero


Si estàs llegint aquest post de Blog, és que ja t’ha passat pel cap crear una botiga online algun cop. Segur que no és el primer article que llegeixes i per això anirem directament al gra i t’explicarem 2 tipus de botigues online, i els avantatges que tenen cada una d’elles.

Com començo a fer una Botiga Online?

Primer de tot, avui no parlarem de quins sistemes podem fer servir, és a dir, no parlarem de Magentos, Prestashops, WordPress, Woocommerce, etc. Parlarem del pas previ a decidir quin gestor utilitzar.

El primer dubte que hauries de solucionar, per a la creació de la teva botiga online és si vols treballar amb estoc o no. És a dir, tens productes per vendre? Tens recursos econòmics per comprar producte? Tens lloc per emmagatzemar aquest producte? I logísticament, estàs preparat per gestionar-ho? Si la resposta a totes aquestes preguntes són afirmatives, ja tens el primer dubte solucionat.

Ara bé, si no tens productes per vendre (encara), si no disposes d’espai per emmagatzemar el producte que hauries de comprar i logísticament no et veus capaç de gestionar la botiga online, potser t’hauràs de decantar més pel model de botiga online Dropshipper.

Què és el mètode Dropshipper?

El Dropshipping es basa en vendre productes d’un tercer/proveïdor sense tenir estoc propi. El procés és el següent: els productes d’aquest tercer els ofereixes al teu E-commerce i la teva botiga realitza el procés de venda. En canvi, el procés d’emmagatzematge i logística s’executa directament des d’aquest tercer.

Què hi guanyem i què hi perdem?

Beneficis:

No disposem d’estoc, per tant, no necessitem comprar diferents productes i no suportem la despesa econòmica que això suposa.

Tampoc necessitem tenir un magatzem on guardar aquests productes, per la qual cosa tampoc haurem de pagar per mantenir aquest espai.

Logísticament tampoc haurem de contractar serveis de paqueteria ni missatgeria, i ens estalviarem el temps que això suposa.

Pèrdua:

Imatge de marca. Et preguntes per què? Molt fàcil: No tens el control de com, ni quan, ni en quin estat arribarà el producte que acabes de vendre. Oferir el servei de puntualitat i professionalitat ja no estarà a les teves mans.

Si el teu proveïdor fa l’enviament un dia més tard, aquest producte arribarà un dia més tard, quan amb estoc propi podries haver enviat aquest producte el dia que tocava.
Si el producte té una tara o està trencat no ho pots controlar perquè no hauràs vist mai el producte, i segurament et faran una devolució que no esperaves.

Si posem en una balança els beneficis i les pèrdues del model Dropshipper potser sembla que hi pots sortir guanyant, ara bé, tingues en compte que, la imatge que tingui el consumidor del seu canal de compra, serà la més important perquè torni a comprar-hi.

Així doncs, ja tens decidit quin tipus de Botiga Online faràs? ????

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos