Crear campanya Google Ads | Aquabrava


Crear campanya Google Ads | Aquabrava

Hello additius👋🏼! Espero que estigueu esprement al màxim l’estiu. Que estigueu gaudint de les terrassetes, del sol, d’un bon mojito 🍹 i dels sunsets 🌅.

Avui us porto un post molt interessant on les paraules clau són la 🔑😜. Us portem un exemple de campanya de Google Ads que hem llançat a principi d’estiu, perquè entengueu com funcionen i per a què serveixen.

Us volem ensenyar com crear campanya Google Ads. En aquest cas, agafant d’exemple, l’última campanya pel client “Aquabrava”, un dels casos d’èxit d’Additiu.

📌 Has de saber que  crear campanya Google Ads des del principi, no és una tasca fàcil. Hi ha molts paràmetres a controlar i que és difícil optimitzar bé des del principi.

Si vols que @additiudigital faci la feina per tu, fes clic al següent enllaç:

També et pot interessar😚:

· Estratègia SEO | Ferretti

· 3 Estrategies de marketing d’influencers a les xarxes

Aquabrava

Abans de començar amb l’explicació de com crear campanya Google Ads, és important posar-vos en context sobre l’empresa que farem servir d’exemple. Aquabrava 🌴 és un parc aquàtic situat a Roses (Costa Brava). Pensat per gaudir d’un dia en família o amics. Té més de 20 atraccions, piscines 💦, zones infantils, restaurants, etc. Tot el que necessites per passar un dia emocionant i divertit a l’estiu ☀️

Què és Google Ads?

Google Ads és la xarxa publicitària de Google i s’ha convertit en l’eina estrella en SEM. Compte amb un munt d’empreses a escala mundial 🌏 que estan fent servir els seus serveis.

Es tracta d’una eina ⚙️ molt útil per aconseguir augmentar la visibilitat, aconseguir major tràfic i per descomptat, incrementar el nombre de vendes. És una plataforma que obre les portes a tota mena d’empreses, independentment de la seva mida i el seu pressupost

👉🏼 Has de saber que els anuncis poden aparèixer en diferents llocs segons els objectius de la campanya:

 • Campanya de cerca: són aquells anuncis que apareixen en els resultats de cerca de Google amb l’etiqueta “d’anunci”. Aquest tipus de campanya, sol tenir resultats més gratificants i a curt termini, ja que l’anunci apareix quan l’usuari té la necessitat pel seu producte o servei.
 • Campanya de Display: són aquells anuncis que apareixen en els portals associats a Google (YouTube, Gmail, etc). És una bona opció si el que busques és donar a conèixer la marca i fer branding.

📌 En el cas d’Aquabrava, hem apostat per crear una campanya de cerca. Ja que ens volem dirigir directament a aquelles persones que mostren un interès pel parc, passar un dia en família o fer activitats aquàtiques.

Com funciona Google Ads?

A l’hora de crear campanya Google Ads, hi ha una sèrie de paràmetres que has d’estudiar i acotar molt bé per tal d’aconseguir l’èxit.

Zona geogràfica:

Es tracta de decidir a quines zones vols que es mostrin els teus anuncis i aquests només es mostraran on tu has escollit. Per exemple, nosaltres per a 📌 Aquabrava, ens hem destinat als usuaris de la província de Girona i el sud de França. La província de Girona s’ha escollit per proximitat i el sud de França, perquè la majoria del turisme de Roses prové d’allà.

 • Idioma: segons les zones geogràfiques que ha escollit, has d’escollir amb quins idiomes vols que apareixen els teus anuncis. En el nostre cas, per 📌 Aquabrava hem escollit el català, el castellà i el francès.

 • Paraules clau: Les keyword són els termes que l’usuari introdueix al cercador de Google. Pot ser una única paraula o un grup d’aquestes. 

Per a dur a terme una campanya de cerca has de fer una bona cerca de paraules clau per tal de trobar les millors per al posicionament de la teva empresa.

Per exemple, algunes paraules clau 📌 d’Aquabrava són “parc aquàtic”, “dia en família”, “atraccions aquàtiques”, etc.

 • Pressupost: com bé he mencionat anteriorment, és una plataforma que dona la benvinguda a tota classe d’empreses, petites, grans, amb pressupostos justos o generosos.

Segueix llegint per aprendre a crear campanya Google Ads👇🏼

 • Grups anuncis: les campanyes es solen dividir en grup d’anuncis, per tal de captar l’atenció de diferents tipus d’usuari. 📌 A Aquabrava hem dividit els anuncis en dues parts, per tal de captar dos usuaris diferents: gent que té molt clar que vol visitar un parc aquàtic i gent que vol fer una activitat aquàtica o passar un dia en família, però que no sap ben bé que vol. Per tant, hem dividit la campanya en dos grups d’anuncis:
 1. “Parc aquàtic”: s’estableixen paraules clau més acotades “Aquabrava”,  “tobogans aquàtics”,  “atraccions aquàtiques”, etc.
 2. “Plans familiars”: s’estableixen paraules clau més generals “dia en família”,  “sortida en família”,  “diversió en família”, etc.

Els anuncis solen organitzar amb tres títols i dues descripcions. Un  dels títols acostuma a ser un call to action per tal de cridar l’atenció de l’usuari, com per exemple “compra ara” o “compra online”.

 • Activitat anuncis: un avantatge d’aquest tipus de publicitat és ofereix una gran flexibilitat, es poden editar, aturar i activar les campanyes en qualsevol moment amb tan sols un clic. De totes maneres, Google com ja sabem és molt intel·ligent. A través del seu algoritme, va provant els diferents anuncis, comprovant quin és el que funciona millor i mostrant aquells que millor funcionen.

 • Cost per clic: aquestes campanyes funcionen amb un pressupost al dia, la majoria de campanyes va per cost per clic. Pagues exclusivament quan l’usuari clica el teu anunci. Això garanteix cert nivell de rendiment i, si la teva pàgina funciona bé, tindràs certa probabilitat de convertir-lo en client.

 • Subhasta: el cost del clic s’estableix per subhasta, segons el que cada anunciant està disposat a pagar.

Crear Campanya Google Ads

Anem a definir de manera esquemàtica quins són els passos 👣 per crear campanya Google Ads de cerca. 

 1. Registrat a https://ads.google.com i creat un compte.
 1. Estableix el pressupost diari per a la campanya. 
 1. Defineix la geografia.
 1. Escull el tipus de campanya, de cerca o de Display.
 1. Defineix les paraules clau.
 1. Pauta l’oferta màxima que estàs disposat a pagar per cada clic.
 1. Crear el text de l’anunci.
 1. Publica la campanya.
 1. El teu anunci ja s’està mostrant a Google.

Evalua els resultats constantment!

✖️ L’error més comú i a la vegada més gran, és que la gent dedica molt de temps a planificar les campanyes i preparant els anuncis, però un cop programades, s’oblida de revisar-los durant dies o fins i tot setmanes✖️.

Per molt ben pensada i dissenyada que estigui la teva campanya, aquesta necessita atenció, dedicació i temps. Per evitar, principalment, perdre diners. A vegades hi ha paraules clau que no funcionen com esperàvem i que és important plantejar-se si val la pena continuar amb elles o bé, fer una substitució.

👉🏼 T’aconsellem que entre 3 cops a la setmana, entris a donar un cop d’ull a la teva campanya.

Conclusions finals

Ja ho heu vist, crear campanya Google Ads d’èxit no és fàcil. Requereix de temps, dedicació i ganes. Per començar, pots recopilar els nostres consells i aplicar-los en els teus propers anuncis. Ara bé, si no tens el temps suficient o ho veus molt complicat per a tu, nosaltres fem per  a tu el millor exemple de newsletter per al teu negoci!

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos