Crear campanya Facebook Ads | Dreams Fontanilles


Crear campanya Facebook Ads | Dreams Fontanilles

Hello additius👋🏼! Espero que estigueu tinguent una molt bona setmana. Avui us porto un post molt interessant que té l’objectiu de que siguis capaç de convertir el teu públic objectiu en el teu futur client.

Com sempre us dic, la millor manera d’entendre les coses, sempre és a través d’un exemple. Avui us ensenyarem com crear campanya de Facebook Ads a través d’una campanya que hem creat aquest passat mes.

❗ Has de saber que  crear campanya Facebook Ads des del principi, no és una tasca fàcil. Hi ha molts paràmetres a controlar i que és difícil optimitzar bé des del principi.

Si vols que @additiudigital faci la feina per tu, fes clic al següent enllaç:

També et pot interessar😚:

· Crear campanya Google Ads | Aquabrava

· Exemple de campanya publicitària | Empordà.cat

Dream Fontanilles

Abans de començar amb l’explicació de com crear campanya Facebook Ads, és important posar-vos en context sobre l’empresa amb la qual vam treballar.

Dream Fontanilles és una empresa dedicada a la venda de productes i equipament per al sector del CAMPER, ACCESSORIS i RECANVIS per a professionals, equips de competició i particulars ubicada a prop de Girona (Espanya). Oficialment neix el 2015 de la mà de Xavier Serra, que és qui encapçala el projecte. En Xavier, té un gran recorregut al món del motor que inicia en la seva infància i actualment és especialment al sector del 4×4 Off-Road Overland.

Què és Facebook Ads?

En primer lloc has de saber què són els Facebook Ads. La plataforma de Facebook Ads inclou els anuncis de Facebook i Instagram. Són els anuncis que pagues a Facebook perquè apareixen en el Feed o a la columna dreta de la xarxa social.

Aquesta plataforma disposa de diferents formats i objectius de negocis per abarcar totes les tipologies d’empreses existents. 

Continua llegint per aprendre a crear campanya Facebook Ads👇🏼

Campanyes publicitàries a Facebook ads

El que has de tenir clar, és que les campanyes dins d’aquesta plataforma es planifiquen principalment a partir dels interessos del nostre públic objectiu.

La segmentació a Facebook Ads sol ser un dels passos més complicats i que genera més mals de cap entre els anunciants. Per obtenir uns resultats exitosos, s’ha d’elaborar una bona segmentació de les diferents creativitats (imatges/vídeos) que publiquem.

Per poder optimitzar i escalar les campanyes, hem d’utilitzar diferents grups d’anuncis, els quals, es vincularan a diferents tipus de segmentació.

Per a realitzar una bona segmentació s’ha de tenir en compte 3 punts molt i molt importants:

 • Interessos i comportaments
 • Dades demogràfiques
 • Públics personalitzats (edat, sexe, etc.)

Descobreix al detall com segmentar les campanyes de Facebook Ads 👀👇🏼

Crear campanya de Facebook Ads per a Dream fontanilles

#1: Crear creativitats

És evident que per poder iniciar una campanya publicitària, el primer pas és materialitzar les creativitats. Aquestes poden ser imatges o bé videos.

Per aquesta campanya hem fet una suma de més de 10 vídeos d’uns 15 segons cada un on intentem vendre un nou producte de l’empresa i el qual li interessa donar a conèixer.

Hem escollit fer vídeo verticals per promociona-los com a reels i a través de les històries d’Instagram.

Et mostrem un exemple:

#2: Concreta un pressupost i un calendari

No hi ha un pressupost correcte, això dependrà de la mida de la campanya, els objectius establerts i els diners que disposa l’empresa per invertir en publicitat.

Perquè una campanya de publicitat sigui el més rendible i efectiva és important que a l’hora d’establir un pressupost  tinguis a mà tota la informació.

Dins de la plataforma hauràs d’escollir si vols destinar un pressupost diari o total. I quan de temps vols que estigui activa la campanya.

#3: Establir l’objectiu de la campanya

Hi ha diferents tipus d’anuncis i cada un d’ells té el seu objectiu. A partir d’aquest fet, s’ha de crear la campanya. Aquesta configuració us facilita a l’usuari crear els vostres anuncis i assolir els vostres objectius. Hi ha varies opcions, però les més utilitzades són:

Reconeixement de la marca: té l’objectiu d’arribar a aquelles persones amb les quals tenim més probabilitat de cridar la seva atenció amb els nostres anuncis i per tant, fer crèixer el reconeixement de la teva marca.

Abast: l’objectiu és fer arribar l’anunci al màxim nombre de persones.

Trànsit: l’objectiu és enviar als usuaris a un destí concret, com per exemple a la web de l’empresa.

Per a crear la campanya Facebook Ads per a Dream Fontanilles el primer pas ha estat establir l’objectiu de la campanya: en aquest cas es tracta d’una campanya amb objectiu de tràfic. Ja que el client el que vol a través dels anuncis és dirigir als usuaris a la seva web. Per tal de que des de allà realitzin una compra.

#4: Determina l’audiència

Com bé he mencionat anteriorment, escollir la teva audiència és un dels punts més complicat però també un dels punts claus per a una estratègia exitosa a Facebook Ads.

 • Zona geogràfica: es tracta de decidir a quines zones vols que es mostrin els teus anuncis i aquests només es mostraran on tu has escollit. Per exemple, nosaltres per a Dream Fontanilles ens dirigim a tota España.
 • Rang d’edat: has d’establir la franja d’edat a qui vols que arribi l’anunci. Per exemple, nosaltres per a Dream Fontanilles en hem acotat el rang d’edat entre les persones de 25 i 56 anys.
 • Gènere: es tracta d’escollir entre si et dirigeixes únicament al públic masculí, al femení o ambdós com ha estat en el cas de  Dream Fontanilles.

#5: Organització de la campanya:

Començarem per l’estructura de les campanyes. Facebook Adstres nivells: campanyes, conjunts d’anuncis i anuncis.

Aquestes divisions permeten enfocar millor cada anunci, tenir més control sobre el pressupost i més facilitat a l’hora d’analitzar els resultats.

 • Campanya: és on trieu un objectiu específic per a la campanya (com bé us he explicat unes línies més a munt).
 • Conjunt d’anuncis: a cada campanya podeu crear diferents conjunts d’anuncis, segons el segment que voleu assolir.

Per exemple: una campanya per generar clics la vostra web pot tenir un conjunt d’anuncis per a persones amb diferents interessos. Com és el cas de la campanya de Dream Fontanilles.

Nosaltres hem creat una campanya amb 4 grups d’anuncis, els quals contenen les mateixes creativitats però estan guiades per 4 interessos diferents: “Càmping”, “Viatges d’aventura”, “Camper” i “Autocaravana”.

Distribuir els mateixos vídeos publicitaris en diferents interessos ens permet identificar visualment i d’una manera ràpida què funciona millor.

 • Anuncis: en la creativitat dels anuncis és possible fer variacions de textos, imatges, links, etc. Com bé hem mencionat anteriorment, nosaltres hem creat per a la campanya més de 10 vídeos en format vertical per promocionar-los a través del format reels i Insta Stories.

Si has arribat fins aquí, revisa un cop més que tot estigui correcte i si és així, enhorabona: ha arribat el moment de publicar la campanya!

#6: Interpreta els resultats

Per conèixer el rendiments dels nostres anuncis, és important saber interpretar el CPC, per tal de poder millorar les nostres campanyes i així aconseguir l’èxit.

Coneix les mètriques clau a l’hora d’interpretar el funcionament de les nostres campanyes:

 • Resultats: és el nombre de vegades que el nostre anunci ha aconseguit un resultat, depenent de l’objectiu que hem escollit i la seva configuració.
 • Cost per resultat: cost mitjà per cada resultat que hem obtingut.
 • Abast: són les persones que han vist els nostres anuncis una vegada.
 • Impressions: nombre de vegades que el nostre anunci s’ha imprès i aquestes poden incloure diverses visualitzacions l’anunci per la mateixa persona.
 • Clics únics a l’enllaç: nombre de persones úniques que han fet clic a l’enllaç.
 • Cost per clic a l’enllaç: cost mitjà per cada clic.
 • Visites úniques a la pàgina de destinació: nombre de vegades úniques que una persona ha fet clic en un anunci i s’ha carregat la web per visualitzar-la.
 • Cost per visita a la pàgina de destinació: cost mitjà de cada visita a la web.
 • CTR únic tots: ens indica una mitja de quantes persones que han vist el nostre anunci han clicat. S’ha de situar entre el 2 i el 5% per considerar un bon rendiment de l’anunci.
 • Despesa total: inversió total de la campanya.

Evalua els resultats constantment!

✖️ L’error més comú i a la vegada més gran, és que la gent dedica molt de temps a planificar les campanyes i preparant els anuncis, però un cop programades, s’oblida de revisar-los durant dies o fins i tot setmanes✖️.

Per molt ben pensada i dissenyada que estigui la teva campanya, aquesta necessita atenció, dedicació i temps. Per evitar, principalment, perdre diners. A vegades hi ha interessos que no funcionen com esperàvem i que és important plantejar-se si val la pena continuar amb ells o bé, fer una substitució.

👉🏼 T’aconsellem que entris 3 cops a la setmana, entris a donar un cop d’ull a la teva campanya.

Conclusions finals

Ja ho heu vist, crear campanya Facebook Ads d’èxit no és fàcil. Requereix de temps, dedicació i ganes. Per començar, pots recopilar els nostres consells i aplicar-los en els teus propers anuncis. Ara bé, si no tens el temps suficient o ho veus molt complicat per a tu, nosaltres planifiquem per  a tu la millor campanya Facebook Ads pel teu negoci!

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos