Com Gestionar La Comunicació En Temps De Crisi


Coronavirus, Covid-19, diguem-li com vulguem, ens ha fet pensar molt en la comunicació en temps de crisi.
Els carrers estan (gairebé) buits. I que no hi hagi gent passejant, a les terrasses dels bars o menjant un gelat assentats als bancs del carrer vol dir que tots estem a casa tancats. Això té com a conseqüència un augment de gairebé el 40% del trànsit a internet. I això significa un augment exponencial del consum de continguts digitals.

Davant una situació com aquesta, les empreses tenen una oportunitat per connectar amb els seus usuaris i enfortir vincles amb tots ells, això és, augmentar l’engagement.

Un cop assumida la situació, la reacció no pot tardar massa. I d’això es tracta aquest post, de donar-vos una sèrie de recomanacions per actuar correctament amb la teva comunicació d’empresa durant una situació de crisis com la que estem travessant actualment.

Passos a seguir per estar connectat amb la teva audiència en moments menys bons

1. Estableix un diàleg

El primer i més important, i tot i que sembla obvi cal assenyalar-ho, és PARLAR. Parla amb la teva audiència, informa als teus seguidors que et sap greu el que està passant i, en cas que hagis pres mesures, com afecta aquesta situació al teu negoci. Has hagut de tancar uns dies? Has modificat el teu horari d’obertura/atenció al públic? Segueixes exactament igual que abans? Sigui com sigui, parla. Els teus seguidors volen saber de tu, ho agrairan.

Si ets dels que segueixes actiu, és important que els informis de com poden contactar amb tu: per telèfon, per e-mail, has habilitat un canal immediat a través de Whatsapp? Mantén el contacte amb els teus clients, sigues allà per ells.

2. Para’t a pensar de què vols parlar

Un cop ja has dit “Hola”, és important que et paris un moment i pensis què faràs a partir d’ara amb els teus canals de comunicació online. Si tens xarxes socials, pensa quin tipus de contingut pots oferir als teus seguidors per mantenir-los fidels; si a vegades envies newsletters a una base de dades, pensa si cal enviar-ne un ara que la teva situació s’ha vist modificada.

Ja tens en ment l’estratègia? Perfecte! Comença a executar-la, i fes-ho de manera objectiva. No confonguis el canal de comunicació de la teva empresa amb el teu personal. No et posicionis ni cap a una banda ni cap a l’altra. Les opinions de cadascú són lliures, i en un moment com aquest, les emocions estan més a flor de pell que mai, i podries trobar-te en una situació compromesa i difícil de gestionar. A més, pots caure a la trampa de difondre fake news sense voler-ho. És tan simple com tenir sentit comú.

“El sentit comú no és gens comú”. Voltaire

3. Col·labora amb la societat i amb la teva comunitat virtual

Segur que et sona allò de “d’una crisis sorgeix una oportunitat”? Ofereix els teus serveis, si pots, a la població. Encara que et sembli un petit gest pots estar ajudant molt a algú. Fes-ho amb cap però, no caiguis en la trampa de voler rendibilitzar totes les situacions. De fet, és inevitable pensar en una marca d’accessoris per bebès i nens, que no se li va ocórrer una altra cosa que anunciar, el quart dia d’estat d’alarma, que acabava de posar a la venda mascaretes en tres talles diferents. Pots imaginar-te els comentaris negatius que va rebre, oi? Estem segurs que el número de seguidors va disminuir d’una manera exagerada.
Per altra banda, tenim tant negocis grans que, aprofitant la seva xarxa de proveïdors i logística, està fent donacions de mascaretes sanitàries, com petits, les perruqueries que estan tancades però que ofereixen servei a domicili a persones grans que així ho necessitin, que estan donant un gran exemple. Si no pots fer res d’això, pensa en com premiar els teus seguidors pel sacrifici que estan fent: si tens un centre de ioga, fes una sessió online per tothom qui vulgui practicar-ho a casa! Pensa, segur que pots fer alguna coseta per animar a la teva comunitat.

I facis el que facis, comunica-ho. Fes-ho saber als teus seguidors perquè puguin beneficiar-se del què els estàs oferint.

I sobretot… siguem positius. ENS EN SORTIREM!

Si vols que t’ajudem a gestionar la teva presència online, no dubtis en contactar-nos ????

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos