Com posicionar una pàgina web correctament a Google


Posicionar una pàgina web correctament a Google és essencial per aconseguir visibilitat i atraure tràfic qualificat. El procés de millorar la posició d’una pàgina web en els resultats dels motors de cerca es coneix com a SEO (Search Engine Optimization).

Si vols posicionar una pàgina web de manera efectiva, destacant les estratègies i tècniques més importants que cal seguir, continua llegint. Per saber des d’on partim, aconsellem fer prèviament una auditoria exhaustiva de l’estat actual de la pàgina web. Així es podran detectar ràpidament errors i aspectes a millorar.

Posicionar pàgina web: primers passos

El primer que cal fer per posicionar una pàgina web a Google és una investigació de paraules clau. Consisteix a identificar les paraules i frases que el teu públic objectiu utilitza per buscar els teus productes o serveis. Per a dur-ho a terme, existeixen eines gratuïtes com Google Keyword Planner. Aquesta eina t’ajuda a trobar paraules clau rellevants i a conèixer el seu volum de cerca.

Un cop hagis identificat les paraules clau més rellevants, és important utilitzar-les de manera estratègica al contingut de la teva pàgina web.

Optimització On-Page

L’optimització On-Page consisteix a ajustar elements dins de la teva pàgina web per millorar el seu posicionament en els resultats de cerca.

  Començarem pels títols i les metadades. El títol de cada pàgina ha de ser atractiu i incloure la paraula clau principal que hem detectat en la nostra investigació. Idealment, hauria de tenir entre 50 i 60 caràcters.

  A continuació, definirem la meta descripció, que també ha d’incloure la paraula clau i oferir un resum clar i atractiu del contingut de la pàgina.

  Un aspecte molt important a l’hora de millorar el posicionament d’una pàgina és el contingut. Primer, tenir en compte l’ús de paraules clau, evitant l’abús d’aquestes i utilitzant-les de manera natural. I, segon, la longitud del text, com més llarg i detallat sigui, millor es posicionarà. Google premia el contingut que ofereix informació completa i útil. Més endavant t’expliquem com s’ha de crear aquest contingut.

  https://additiu.com/les-diferencies-entre-seo-onpage-i-offpage-la-guia-definitiva/: Com posicionar una pàgina web correctament a Google

  URL amigables i enllaços

  Les URL de les nostres pàgines han de ser curtes, descriptives i incloure la paraula clau. Has d’evitar les URL llargues amb números i caràcters especials.

  Per una altra part, s’han de generar enllaços, tant interns com externs. Enllaça a altres pàgines rellevants del teu propi lloc web per ajudar els usuaris a navegar i per distribuir l’autoritat de la pàgina. I inclou també enllaços a fonts externes de confiança per donar suport a la teva informació i millorar la credibilitat del teu contingut.

  Creació de contingut

  Com hem dit abans, la creació de contingut de qualitat és fonamental per a posicionar la pàgina web. Google premia els llocs web que ofereixen contingut rellevant, útil i actualitzat. A més de generar contingut a cada pàgina del teu lloc web, un recurs que pot afavorir el posicionament d’una manera fàcil és a través de la creació d’un blog.

   Mantenir un blog actualitzat amb publicacions regulars és una manera efectiva de mantenir el teu lloc web actiu i rellevant, ja que el seu contingut es pot convertir ràpidament en una font fiable d’informació per resoldre problemes, respondre preguntes i proporcionar valor als teus lectors.

   Cal revisar i actualitzar el contingut existent per assegurar-te que és actual i rellevant. Google valora els llocs web que mantenen el seu contingut fresc.

   Es recomana utilitzar sempre imatges i vídeos de qualitat per fer el teu contingut més atractiu. IMPORTANT! Optimitza les imatges utilitzant etiquetes alt descriptives.

   Backlinks

   Els enllaços entrants (backlinks) són un dels factors més importants per a posicionar una pàgina web a Google. Aconseguir enllaços de qualitat des d’altres llocs web pot augmentar significativament l’autoritat del teu lloc web.

    Principalment, existeixen dues maneres de generar aquests enllaços. Una és creant un contingut tan excepcional que capta l’atenció d’altres llocs web i fa que el comparteixin amb els seus lectors. L’altra, és a través d’escriure articles com a convidat en altres blogs o webs rellevants.

    Optimització tècnica

    L’optimització tècnica implica assegurar-se que la teva pàgina web compleix els requisits tècnics que Google valora per posicionar la pàgina web. Per tant, resulta un requisit imprescindible quan parlem de millorar el posicionament.

    En aquest punt, es tindran en compte aspectes com la velocitat de càrrega del lloc web (una pàgina ràpida proporciona una millor experiència d’usuari i és valorada positivament per Google), un disseny responsiu que permeti funcionar bé en dispositius mòbils o l’ús d’HTTPS per a garantir la seguretat del lloc web. Google prioritza els llocs web segurs en els resultats de cerca.

    Anàlisi i seguiment

    Per últim, i com en tot procés de marketing, cal fer un seguiment i anàlisi d’allò que hem aplicat. Per a posicionar una pàgina web és imprescindible fer un control rutinari per identificar àrees de millora i assegurar-te que les teves estratègies estan funcionant.

     Eines d’anàlisi com Google Analytics o Google Search Console permeten fer un seguiment del tràfic del teu lloc web, analitzar el comportament dels visitants, identificar problemes tècnics o veure quines paraules clau generen més tràfic.

     El SEO és un procés continu. Analitza els resultats regularment i ajusta les teves estratègies per millorar el posicionament del teu lloc web.

     Posicionar una pàgina web correctament a Google requereix una combinació d’estratègies de SEO, des de la investigació de paraules clau fins a l’optimització tècnica, la creació de contingut de qualitat i la construcció d’enllaços. Seguint aquests passos i ajustant constantment les teves estratègies basant-te en l’anàlisi dels resultats, podràs millorar el posicionament del teu lloc web i aconseguir una major visibilitat en els resultats de cerca de Google.

     Amb una dedicació constant i una comprensió profunda del teu públic objectiu, podràs aconseguir que la teva pàgina web es situï als primers resultats de Google, atraient així més tràfic i potencials clients. Recorda que el SEO no és un procés ràpid, però els resultats a llarg termini poden ser molt beneficiosos per a la teva marca o negoci.

     Feu un comentari

     Contacte

     Carrer Sant Maurici 24,
     Vilafant, 17740, Girona.

     +34 872 98 93 92

     Contacta amb nosaltres

     Segueix-nos