Com planificar una estratègia per les xarxes socials


Com planificar una estratègia per les xarxes socials

Hola Additius👋🏼!  

Aprofitant que ja som primavera us porto un post de portfoli de la mà d’un client que té molt a veure amb aquesta estació de l’any. La primavera🌷🌻🌺 és una estació que demana canvis i crec que és un bon moment per començar a organitzar el contingut de les teves xxss i fer un pas qualitatiu als teus perfils. Per això, avui us vull parlar de  com planificar una estratègia per les xarxes socials.

Tant si tens una empresa que està començant a treballar les xarxes com si ja fa temps que formes part d’elles, tenir un perfil a les xxss optimitzat i actualitzat, t’ajudarà a guanyar visibilitat i augmentar el nombre de clients🤗!

Des d’Additiu, l’agència de marketing digital de Girona, us ensenyem com planificar una estratègia per les xarxes socials a través d’Abellaires Empordanesos, un dels clients🔝 Additiu.

👉🏼 Primer de tot, has de ser conscient de que portar les xarxes socials de manera seria i professional, requereix el seu temps. Si creus que no disposes del temps necessari, una bona opció és contractar a una agència de màrqueting digital perquè ho faci per tu. 

Si vols que @additiudigital treballi per a millorar la presència de la teva marca/servei a les xxss, fes clic al següent enllaç.

Si vols saber com planificar una estratègia per les xarxes socials, Continua llegint per informar-te més👇🏼

Abellaires Empordanesos

Abans d’entrar en matèria m’agradaria fer-vos cinc cèntims sobre l’empresa. 

🐝 Abellaires Empordanesos és una empresa que gira al voltant del món de l’apicultura. Es dediquen a la producció i venda de mel, a la retirada d’eixams i també, a crear experiències. 

Tant a la seva botiga física o online trobaràs una gran quantitat de producte de qualitat per endolcir-te🍯 el dia.

Si vols sabercom planificar una estratègia per les xarxes socials,Continua llegint per informar-te més👇🏼

Marketing en les xarxes socials

El marketing en les xarxes socials és una estratègia que es desenvolupa en les diferents plataformes per vendre els productes o serveis d’una empresa.

La presència de marques a les xarxes socials requereix planificació. Per això, qualsevol estratègia de màrqueting comença amb la definició d’objectius, target i terminis.

Estratègia de continguts per les xarxes socials

Les estratègies de continguts per a xarxes socials són tots aquells objectius que es volen aconseguir a través de les diferents plataformes. És important incloure tots els comptes que tingui l’empresa per tenir més presència online.

Per crear estratègies amb èxit has d’executar els següents passos:

 • Defineix els objectius que vols aconseguir.
 • Determina la teva audiència.
 • Investiga la competència.
 • Fes auditories.
 • Fes servir eines per planificar el contingut.
 • Crea contingut innovador i original.
 • Fes una anàlisi de l’estratègia aplicada i modifica allò que no funciona.

Si vols saber com planificar una estratègia per les xarxes socials, Continua llegint per informar-te més👇🏼

Estableix uns objectius

El primer pas és establir els objectius, com per exemple: vendre més, augmentar l’abast o atraure visitants al lloc.

Per tant, la planificació per a les xarxes socials és la manera d’organitzar idees i estratègies perquè compleixin el seu rol en l’estratègia empresarial.

Què és un content plan?

Un content plan és un document on s’organitzen els continguts que es treballaran i quan seran publicats. A l’hora de crear el teu content plan tingues en compte:

 • S’han de planificar temes que generin interès als teus possibles compradors i que funcionin com a pilar per al contingut que crearàs.
 • Creeu contingut per captar l’atenció del vostre potencial client. Així podràs convertir-lo en un comprador.
 • Utilitza CTAs. 

Si vols saber com planificar una estratègia per les xarxes socials, Continua llegint per informar-te més👇🏼

Crea el content plan

Un cop definits quins són els objectius de comunicació, has de seguir els següents consells per crear un Pla de Continguts exitós:

 • Agrupa les temàtiques que desitges difondre, per categories. (Crea una categoria que inclogui contingut sobre temes, contextos i situacions que reforcin el posicionament que vols que tingui de la teva marca.
 • Introdueix categories com: testimonis de clients, tendències, informació d’interès, consells, producte/serveis, etc.
 • Aprofita les dates assenyalades. Marca en el calendari aquelles dates que et poden ajudar a incrementar les vendes, com per exemple, sant valentí o Nadal.
 • Redueix la quantitat de contingut promocional que no aporta informació d’interès per al teu públic objectiu. 
 • No generis contingut per publicar qualsevol cosa. Tingueu en compte funcions com atraure trànsit al vostre lloc web, aconseguir les dades de contacte, aclarir dubtes sobre els vostres productes, etc.
 • Tria el to de comunicació que millor s’adapti a la personalitat de la vostra marca. 
 • Les imatges que escullis han de ser atractives i de qualitat. I s’han d’adaptar a cada plataforma si vols que es mostrin de forma correcta.
(Exemple de content plan elaborat per a l’empresa Abellaires Empordanesos)
(Exemple de com es veu el contingut
en el feed d’Instagram)

Si vols saber com planificar una estratègia per les xarxes socials, Continua llegint per informar-te més👇🏼

Potencia al màxim les teves publicacions

Hi ha 5 paràmetres que hauries de tenir en compte👁️ a l’hora de crear el teu contingut per tal de potenciar el contingut dels teus posts i arribar a més usuaris, i per tant, a més possibles clients potencials.

 • Afegeix hashtags
 • Escriu copys curts, originals i atractius
 • Utilitza Emojis
 • Escull els millors mitjans per a la teva audiència
 • Inclou enllaços
 • Des d’Additiu, l’agència de marketing digital de Girona, us ensenyem què és Linktree i com crear-ne un. Continua llegint per informar-te més👇🏼

Conclusions finals

Elaborar una bona planificació per a les xxss no és difícil, però sí que és molt necessari per assolir els objectius empresarials. Ara bé, no et relaxis, sempre s’ha de continuar treballant, proposar noves idees de contingut, mostrar-te actiu i sobretot, ser constant!

Si has seguit els nostres consells i ja tens la planificació llesta, és una cosa Meravellosa! És l’hora de col·locar-la en pràctica i perfeccionar les teves xarxes socials! 

Ara bé, si no tens el temps suficient o ho veus molt complicat per a tu, nosaltres t’ajudem a crear el perfecte content plan per a la teva empresa!

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos