Com fer bé una campanya d’email marketing


L’email marketing segueix sent una de les eines més efectives per arribar al teu públic objectiu, generar engagement i augmentar les conversions. No obstant això, perquè una campanya d’email marketing sigui realment exitosa, és important seguir alguns passos clau i prestar atenció a certs detalls.

En aquest article, et guiarem a través de tot el procés per saber com fer bé una campanya d’email marketing efectiva, des de la definició dels teus objectius fins a l’anàlisi dels resultats.

Com fer bé una campanya d’email marketing: pas a pas

Defineix els teus objectius

Abans de res, necessites saber què vols aconseguir amb la teva campanya d’email marketing? Vols augmentar les vendes, generar leads, fidelitzar els teus clients o simplement donar a conèixer la teva marca?

Si tens els objectius clars, podràs determinar el tipus de contingut que has de crear, la freqüència d’enviament dels teus correus electrònics i les mètriques que has de mesurar.

Segmenta la teva audiència

No tots els subscriptors de la teva llista d’email marketing són iguals, per això és important segmentar la teva audiència en grups més petits amb interessos i necessitats similars. D’aquesta manera, podràs enviar correus electrònics més rellevants i personalitzats, i així augmentar les possibilitats que els teus subscriptors els obrin i facin clic en ells.

Tria l’eina adequada

D’altra banda, hi ha moltes plataformes d’email marketing diferents disponibles, cadascuna amb les seves pròpies característiques i preus. Per això és important triar una plataforma que s’adapti a les teves necessitats i pressupost. Algunes de les plataformes d’email marketing més populars són Mailchimp, ActiveCampaign i Brevo.

Dissenya correus electrònics atractius

Els teus correus electrònics han de ser visualment atractius i fàcils de llegir, així que utilitza un disseny net i minimalista, i assegura’t que el teu text sigui clar i concís. També pots incloure imatges i vídeos per fer els teus correus electrònics més dinàmics.

Crea contingut rellevant i valuós

Assegura’t que el teu contingut sigui rellevant per als interessos de la teva audiència i que aporti valor perquè el contingut dels teus correus electrònics és el més important. Tingues en compte que pots enviar articles informatius, ofertes especials, invitacions a esdeveniments, etc.

Escriu un assumpte atractiu

L’assumpte del teu correu electrònic és el primer que veuran els teus subscriptors, per la qual cosa és important que sigui atractiu i que els doni ganes d’obrir-lo. És a dir. utilitza un llenguatge clar i concís, i destaca els beneficis d’obrir el teu correu electrònic.

Personalitza els teus correus electrònics

Personalitzar els teus correus electrònics és una forma de fer-los més rellevants per als teus subscriptors i augmentar les possibilitats que interactuïn amb ells. Pots personalitzar els teus correus electrònics utilitzant el nom del subscriptor, la seva ubicació o els seus interessos.

Inclou una crida a l’acció

Digues als teus subscriptors què vols que facin després de llegir el teu correu electrònic. Inclou una crida a l’acció clara i concisa, com ara “visita el nostre lloc web”, “compra ara” o “registra’t per al nostre webinar”.

Mesura els teus resultats

És important fer un seguiment dels resultats de les teves campanyes d’email marketing perquè puguis saber què funciona i què no. Algunes de les mètriques que has de mesurar inclouen la taxa d’obertura, la taxa de clics, la taxa de conversió i la taxa de rebot.

Analitza i millora

Pots començar a fer millores quan hagis analitzat els resultats de la teva campanya d’email marketing. Prova diferents tipus de contingut, diferents dissenys i diferents crides a l’acció per veure què funciona millor.

Consells addicionals

A més d’aquests passos a seguir per fer bé una campanya d’email marketing, volem donar-te algunes recomanacions addicionals que et poden servir per a que sigui efectiva:

  • Envia els teus correus electrònics en el moment adequat. Segons un estudi de HubSpot, el millor dia per enviar correus electrònics és el dimarts i el millor moment del dia és entre les 10 i les 11 del matí.
  • Neteja la teva llista d’email marketing regularment. Eliminar els subscriptors inactius de la teva llista t’ajudarà a millorar la taxa d’obertura i la taxa de clics.
  • Compleix amb les lleis de protecció de dades i d’spam. Assegura’t que compleixes amb tota la normativa.
  • Ofereix una opció per donar-se de baixa. És important que els teus subscriptors puguin donar-se de baixa de la teva llista d’email marketing en qualsevol moment.

L’email marketing segueix sent una eina poderosa per a tota mena d’empreses. Seguint els passos d’aquesta guia, podràs crear campanyes d’email marketing efectives que t’ajudaran a aconseguir els teus objectius de negoci.

Recorda que l’email marketing és una carrera de fons, no un esprint. Es necessita temps i esforç per construir una llista de subscriptors compromesos i crear campanyes d’email marketing exitoses.

No obstant això, si estàs disposat a invertir el temps i l’esforç, l’email marketing pot ser una eina valuosa per fer créixer el teu negoci. Si t’agradaria saber-ne més o rebre més consells, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos