Com és una bona estratègia d’influencer marketing?


Actualment, l’estratègia d’Influencer Marketing s’ha convertit en una eina poderosa per a connectar amb el públic objectiu i aconseguir els objectius de marca. En resum, aquesta estratègia consisteix a col·laborar amb persones influents en línia, que tenen una àmplia base de seguidors a xarxes socials o altres plataformes digitals, per a promoure productes, serveis o idees a la seva audiència.

Així doncs, si vols implementar una estratègia d’Influencer Marketing per a la teva marca, però no saps per on començar, no et preocupis! En aquest article, t’oferirem una guia completa sobre com crear una estratègia efectiva que t’ajudi a aconseguir els teus objectius.

Què és l’Influencer Marketing?

En primer lloc, definirem què és això d’Influencer Marketing: es tracta d’una forma de màrqueting digital que s’aprofita del poder de la persuasió social. D’aquesta manera, en lloc de confiar en anuncis tradicionals, les marques treballen amb influencers perquè han guanyat la confiança i el respecte dels seus seguidors. I també perquè serveix per a promocionar els seus productes o serveis d’una manera autèntica i atractiva.

Per què funciona l’estratègia d’Influencer Marketing?

El motiu perquè funciona una estratègia d’Influencer Marketing es deu a diversos factors:

 • Els influencers han construït relacions de confiança amb els seus seguidors. Per això, els veuen com a fonts d’informació i recomanacions fiables.
 • Els influencers solen crear contingut autèntic i relacionable que ressona amb la seva audiència. Per tant, les seves recomanacions són més creïbles i efectives.
 • Els influencers poden arribar a una gran audiència de persones interessades en el seu nínxol o tema.
 • Els influencers solen tenir una alta taxa d’engagement amb els seus seguidors, així que el seu contingut té més probabilitats de ser vist, compartit i comentat.

Tipus d’influencers

Cal destacar que no tots els influencers són iguals. Així que, a l’hora de triar influencers per a la teva campanya, és important tenir en compte el seu tipus, nínxol, audiència i nivell d’engagement.

 • Macro-influencers: Tenen milions de seguidors i, per tant, solen ser famosos o celebritats.
 • Micro-influencers: Tenen entre milers i centenars de milers de seguidors perquè solen ser experts en un nínxol específic.
 • Nano-influencers: Tenen menys de 10.000 seguidors, però solen tenir una comunitat molt activa i compromesa.

Descarrega’t la nostra guia d’influencer marketing per a saber-ne més.

Com crear una estratègia d’Influencer Marketing efectiva

Per a crear una estratègia d’Influencer Marketing efectiva, recomanem seguir aquests passos:

 • Defineix els teus objectius: Què vols aconseguir amb la teva campanya? Augmentar la visibilitat de la marca? Generar leads? Vendre més productes?
 • Identifica el teu públic objectiu: A qui vols arribar amb la teva campanya? Quines són les seves característiques, interessos i necessitats?
 • Selecciona els influencers adequats: Busca influencers que tinguin una audiència que coincideixi amb la teva audiència objectiva perquè s’alineïn amb els teus valors de marca.
 • Desenvolupa una relació amb els influencers: No et limitis a enviar un correu electrònic fred. Construeix relacions genuïnes amb els influencers abans de proposar-los una col·laboració. D’aquesta manera, establiràs una base sòlida per a futures col·laboracions i asseguraràs una millor receptivitat.
 • Crea contingut atractiu: Treballa amb els influencers perquè creïn contingut que sigui rellevant per a la seva audiència i que estigui alineat amb els teus objectius de marca.
 • Mesura els resultats: Realitza un seguiment del rendiment de la teva campanya i així veuràs si està aconseguint els teus objectius.

Consells per a una campanya d’Influencer Marketing

A continuació et donem alguns consells per a una campanya d’Influencer Marketing exitosa:

 • Sigues autèntic: El contingut que creïs amb els influencers ha de ser autèntic i creïble, així que no obliguis els influencers a promoure el teu producte d’una manera que no sigui natural per a ells.
 • Sigues transparent: Informa els influencers i la seva audiència que es tracta d’una col·laboració pagada, ja que la transparència és crucial per a mantenir la confiança i la credibilitat.
 • Sigues flexible: No controlis tot el que diuen els influencers i dona’ls la llibertat perquè puguin crear contingut que sigui autèntic i que ressoni amb la seva audiència.
 • Sigues pacient: Els resultats de l’Influencer Marketing no sempre són immediats. És a dir, que tingues paciència perquè pot trigar un temps a veure un impacte significatiu en la teva marca.
 • Sigues constant: L’Influencer Marketing no és una solució única. Així que, per a obtenir els millors resultats, cal realitzar campanyes regulars i mantenir relacions sòlides amb els influencers.

Hi ha diverses eines que poden ajudar-te a trobar influencers adequats per a la teva campanya i agències de marketing com la nostra que tenen una base de dades a disposició dels clients.

Alguns exemples

Per veure els notables resultats que pot donar una estratègia d’influencer marketing, tenim nombrosos exemples com:

 • Red Bull ha tingut molt d’èxit amb el seu programa d’atletes influencers, ja que inclou esportistes extrems i artistes de renom mundial.
 • Gillette va col·laborar amb influencers de bellesa masculins per a promoure la seva línia de maquinetes Fusion ProGlide. Com a resultat, la campanya va generar un gran interès i va augmentar les vendes del producte.
 • L’Oréal ha treballat amb diversos influencers de bellesa per a promoure els seus productes a través de tutorials, ressenyes i recomanacions. Així, la marca ha aconseguit un gran èxit amb aquesta estratègia.

Encara que pugui semblar que es tracti d’un tipus d’estratègia enfocada només a grans marques, el cert és que, per la seva capacitat d’adaptació, fa que sigui una opció viable per a qualsevol tipus d’empresa.

Per tant, l’Influencer Marketing és una eina poderosa per a aconseguir els teus objectius de màrqueting digital. No obstant això, és important crear una estratègia ben planificada i seleccionar els influencers adequats per a la teva marca. Així, d’aquesta manera, podràs aprofitar al màxim els beneficis d’aquesta tècnica i obtenir resultats efectius.

En conclusió, l’Influencer Marketing no és una solució ràpida ni fàcil. És per això que requereix temps, esforç i una inversió. Però, si ho fas bé, pots arribar d’una forma molt efectiva a la teva audiència objectiu, generar leads i augmentar les vendes.

Feu un comentari

Contacte

Carrer Sant Maurici 24,
Vilafant, 17740, Girona.

+34 872 98 93 92

Contacta amb nosaltres

Segueix-nos